Galatasaray'da istifa krizi

Galatasaray'da istifa krizi

Galatasaray'da istifa eden 2 yöneticinin yerine yedek üyeler atandı. Rezan Epözdemir, Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmediğini, atamanın hukuksuz olduğunu belirtti.

Galatasaray Yönetim Kurulu, istifa eden başkan yardımcısı Rezan Epözdemir ve genel sekreter Şükrü Köksal Ünlü'nün yerine yedek üyelerden İbrahim Reha Keskin ve Ahmet Ozan Şener'i atadı.

Galatasaray'ın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Galatasaray Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı ve Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Sayın Av. Dr. Rezan Epözdemir 15 Aralık 2021 tarihinde ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği Genel Sekreteri Sayın Köksal Ünlü 16 Aralık 2021 tarihinde bu görevlerinden ve tüm yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ettiklerini beyan etmiş ve tarafımıza bildirmişlerdir. Yönetim Kurulumuzun bilaistisna ortak görüşü ile ve Tüzüğümüz uyarınca Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu yedek üyelerinden Sayın İbrahim Reha Keskin ve Sayın Ahmet Ozan Şener Yönetim Kurulu üyesi olarak görev alacaklardır.”

Yazılı açıklama yapan Rezan Epözdemir ise yerine yedek üye atanmasının hukuka aykırı olduğu belirtti.

Notere sunduğu istifanamede, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekilliği ve Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini ifade eden Epözdemir, “Beşiktaş 11. Noterliği'nin 17.12.2021 tarih ve 21092 yevmiye nolu ihtarnamesiyle ise Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevime, büyük Galatasaray camiasının hak ve menfaatlerini savunmak ve genel kurul iradesine saygımdan ötürü devam ettiğim, bu hususta bir istifa beyanımın ve irademin kesinlikle bulunmadığı, ekte sunulan tebliği mazbatası ile sabit olduğu üzere Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne bugün tebliğ edilmiştir” dedi.

Galatasaray Spor Kulübü Derneği veya yönetim kuruluna sunduğu yazılı ya da sözlü bir istifa beyanın olmadığını belirten Epözdemir, “Hukuki ve fiili gerçeğe rağmen, bir dernek yönetim kurulu üyesi görevdeyken istifa etmişçesine yerine yedek yönetim kurulu üyesi atanması açıkça hukuksuzdur ve suçtur” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.