Galatasaray Son 16 Turu Rakipleri Ne Zaman Belli Olacak?

Galatasaray Son 16 Turu Rakipleri Ne Zaman Belli Olacak?

Galatasaray, EUFA Avrupa Liginde son 16 turuna kalan takımımız olmayı başarırken, gözler Galatasaray’ın rakiplerine çevrildi.

Galatasaray, EUFA Avrupa Liginde son 16 turuna kalan takımımız olmayı başarırken, gözler Galatasaray’ın rakiplerine çevrildi. Öncelikle Şampiyonlar Liginden gelen takımlar ve UEFA Avrupa Liginde grupları ikinci olarak takımlar arasında yapılan maçlar, son 16 turuna kalan takımların rakiplerini belirleyecek. Bu sezon güncel durumda UEFA Avrupa Ligindeki tek temsilcimiz Galatasaray ise bu karşılaşmaların ardından rakiplerini bulacak.

Rakipler konusunda ve karşılaşmalar konusunda Bettilt sitesi üzerinden oranlara göz atmak mümkünken, aslında son 32 turu karşılaşmalarına bakıldığı zaman Galatasaray’ın rakiplerinin ya da muhtemel rakiplerinin hangi takımlar olduğu az çok anlaşılır durumda. Peki, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunun eşleşmeleri ne şekilde? Bu eşleşmeler sonucunda Galatasaray’ın rakibi hangi takımlar olabilir?

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Karşılaşmaları ve Eşleşmeleri

Galatasaray’ın rakipleri son 32 (Play-Off) eşleşmelerinin sonuçlarının ardından belli olacak. Bu nedenle son 32’ye kalmış olan takımların hangi takımlar olduğu Galatasaray için büyük önem taşırken, son 32 eşleşmeleri ise şu şekilde belirlenmiş durumda:

Sevilla-Dinamo Zagreb

Atalanta-Olympiakos

RB Leipzig-Real Sociedad

Barcelona-Napoli

Zenit-Real Betis

Borussia Dortmund-Rangers

Sheriff Tiraspol-Braga

Lazio-Porto

Yukarıda yer alan eşleşmelere göz atıldığında ise aslında muhtemel rakiplerin az çok belli olduğunu söylemek mümkün. Bunun nedeni ise Şampiyonlar Liginden gelen takımların, UEFA Avrupa Ligi grup ikincilerine göre ciddi anlamda üstünlüğe sahip olmaları.

İddaa Oranları da Muhtemel Rakipleri Gözler Önüne Seriyor

Bettilt iddaa oranlarına bakıldığında ise aslında bu karşılaşmaların favrolarinin kimler olduğu net bir şekilde görülüyor. Oranlarda karşılaşmaların favorileri şu şekilde görünüyor:

Sevilla-Dinamo Zagreb karşılaşmasında favori İspanyol ekibi Sevilla,

Atalanta-Olympiakos karşılaşmasında favori İtalyan ekibi Atalanta,

RB Leipzig-Real Sociedad karşılaşmasında net bir favori yok ancak Alman ekibi daha favori gözüküyor,

Barcelona-Napoli karşılaşmasında da net bir favori söylemek mümkün değil ancak İspanyol ekibi Barcelona çok daha öne çıkıyor,

Zenit-Real Betis eşleşmesinde ise favori olarak İspanyol ekibi Real Beti sönme çıkıyor,

Borussia Dortmund- Rangers eşleşmesinde ise ezici bir üstünlükle favori ekip olarak Alman ekibi Dortmund öne çıkıyor,

Sheriff Tiraspol-Braga eşleşmesinde Portekiz ekibi Braga her ne kadar favori olsa da karşılaşmanın, Sheriff takımının Şampiyonlar Liginde imza attığı sürpriz sonuçlardan ötürü sürprizlere açık olduğu görülüyor,

Lazio-Porto eşleşmesinde ise Portekiz ekibi Porto’nun net bir şekilde favori olduğu görülüyor,

Favorilere bakıldığı zaman Galatasaray’ın muhtemel rakipleri kestirmek pek de zor olmayacaktır ancak Barcelona, Dortmund, Sevilla gibi ekipler, söz konusu karşılaşmaların en favori takımları olarak görünüyorlar. Haliyle en azından son 16 turunda saymış olduğumuz takımlar dışında bir takımın temsilcimiz ile eşleşmesi, çeyrek finale yeşil ışık yakmak anlamına geliyor.

Galatasaray’ın Rakipleri 25 Şubat’ta Belli Oluyor

Galatasaray’ın rakipleri 25 Şubat’ta net bir şekilde belli olacak. 17 Şubat’ta son 32 karşılaşmalarının ilk ayağı, 24 Şubat’ta ise ikinci ayağı oynanacak. Sonuçlara göre de 25 Şubat’ta Galatasaray’ın rakibi belli olacak. Rakip belirlemesi ise kura çekimi sonucunda netleşecek. Sonuçlara göre yapılan kura çekiminde Galatasaray’ın hangi gün son 16 karşılaşmalarını oynayacağı belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.