füze saldırısında şehit olan asker için Hakkari'de tören!
Irak'ın Kuzeyi'ndeki Kalyanı Dağı üs bölgesinde, teröristlerce düzenlenen füzeli saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan piyade sözleşmeli er Muhammed Ali Akın (23) için Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.
Pençe- Yıldırım Harekatı kapsamında Irak'ın Kuzeyi'ndeki Kalyanı Dağı üs bölgesinde, terör örgütü PKK tarafından düzenlenen füzeli saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmayarak şehit olan piyade sözleşmeli er Muhammed Ali Akın, için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.
Törene Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Özel harekat Şube Müdürü Şaban Bayar, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, Hakkâri Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, Ak Parti eski İl Başkanı Nurettin Fırat, Ak Parti İlçe Başkanı Cumhur Demir, İyi Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman Er, Ak Parti siyasi hukuk işleri başkanı Timur Yoldaş, Hastane başhekimi Uzm.Dr.Uğur Can Kara, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, polis ve asker katıldı.
Almanya'nın Openbachf doğumlu olan şehit askerin Türk bayrağına sarılı cenazesinin tören alanına getirilmesinin ardından, bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, özgeçmişi okundu. Duaların okunması sonrası Şehit Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Ali Akın’ın naaşı helikopterle Yüksekova’ya buradan da uçakla memleketi Konya’ya uğurlanacağı belirtildi.




