Futbol sevdası yaşa bakmıyor

Futbol sevdası yaşa bakmıyor

62 yaşındaki Nihat Gürsel Atay file bekçiliği yapmaya devam ediyor. Türkiye'nin en yaşlı kalecisi olan Hakkarili Atay, sağlıklı olmanın sırrının sporda olduğunu söyledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Sessiz, içine kapanık, melek kalpli, hiç kimseye zararı olmayan, bir futbol sevdalısı Nihat Gürsel Atay Türkiye’de eşi benzeri bulunmayan bir rekorun sahibi. 

62 yaşında olmasına rağmen Hakkari amatör futbol liginde yer alan Merzanspor’da file bekçiliği yapmaya devam eden Atay, ilerleyen yaşına rağmen faal sporculuk yaşamına devam ediyor.

1960 yılında Hakkari'nin Biçer Mahallesi'nde dünyaya gelen Türkiye rekortmeni Nihat Gürsel Atay; İlk, orta ve lise öğrenimimi yine Hakkari’de tamamladı.

Nihat Gürsel Atay 1982 yılında vekil öğretmen olarak başladığı çalışma hayatına daha sonra sırasıyla Hakkari Belediyesi ve Türk Telekom’da devam edip 2009 yılında emekli oldu.

Çocukluğundan beri bir tutku olan futbol ve kaleciliğe Hakkari Demirspor da başladığını anlatan Atay "Amatör liglerde lisanslı olarak başladığım kaleciliğe, 1985 yılında Hakkari Demirspor'a geçerek ilk transfer deneyimimi de bu yıllarda yaşadım. 2018 yılına kadar dolu dolu geçirdiğim futbol yaşamım 2018 yılında Yeni Özel İdare Amatör Ligi’nde devem etti. Son olarak Merzan Amatör Ligi’nde futbol oynamaya devam ediyorum ve haftada bir gün düzenli olarak halı saha maçlarına çıkıyorum" ifadelerini kullandı.

62 yaşında dinç ve sağlıklı olmasını spora borçlu olduğunu belirten Atay, “Spor, sağlıklı yaşam için ve sosyalleşmek için gerekli olan bir kaynaktır, lütfen bu kaynaktan doğru beslenin" dedi.

Atay Hakkari Objektif Haber aracılığı ile Hakkari Sporunun gelişimine katkı sunan ve sunacak olan tüm sporcu dostlarıma ve sporseverlere teşekkür etti. 

2.jpg

3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.