Frankfurt ile Rangers UEFA Avrupa Ligi Maçı için Yüksek Güvenlik Önlemleri Alınacak

Frankfurt ile Rangers UEFA Avrupa Ligi Maçı için Yüksek Güvenlik Önlemleri Alınacak

Geçtiğimiz haftalarda UEFA Avrupa Ligi için finalin adı belli olmuştu ve Rangers ile Frankfurt, finale adını yazdıran ekipler olmuşlardı.

 

Geçtiğimiz haftalarda UEFA Avrupa Ligi için finalin adı belli olmuştu ve Rangers ile Frankfurt, finale adını yazdıran ekipler olmuşlardı. UEFA iki takımın da taraftar grupları nedeniyle maçı yüksek riskli maç ilan etti. Özellikle şampiyon olan ekibin taraftarlarının maç sonrasında sahaya girmesi olasılığı UEFA’yı tedirgin ederken, Sweet Bonanza tarafından yapılan güvenlik analizlerinde de maç içerisinde 5 bin 500 adet güvenlik görevlisinin yer almasının uygun olacağı belirtildi. Maç için güvenlik görevlilerinin hazır hale gelmesi, maça dair alınacak tedbirler ve taşkınlıkların önlenmesi konusunda 5 bin 500 kişilik ekibin hazırlıklarına başlandı. Final maçının İspanya’da oynanması kesinleşmişken, İspanya hükümeti tarafından maça dair hazırlıklar da bir yandan sürüyor.

İspanya’nın Sevilla şehrinde oynanacak maç için UEFA, yüksek riskli güvenlik prosedürünü işleme soktu ve özellikle maç öncesi, maç esnasında ve sonrasında yaşanabilecek şiddet olaylarına karşın tedbir almayı amaçladı. Maç için sadece UEFA tarafından değil, aynı zamanda maçın oynanacağı kent olan Sevilla kentinden de ardı ardına çeşitli bildirimler geldi. Sevilla yerel yönetimi de oynanacak olan Ranger- Frankfurt EUFA Avrupa Ligi maçı adına “yüksek riskli maç” şeklinde bir betimlemede bulundu. Kaç için kent genelinde 3 binden fazla ulusal polis, ekstra olarak de 5 bin 500 adet güvenlik görevlisinin özel olarak maça hazırlandığının altı çizildi.

Maç için sadece ulusal polisler ve güvenlik görevlilerinin de görevli olmayacağı belirtildi. Maç günü şehir genelinde terörle mücadele ekiplerinin de yoğunlukta olacağına dair bilgi verilirken, bölgede yüksek güvenlik önlemleri alınacağına dair farklı açıklamalarda da bulunuldu.

Sevilla kent yönetimi, stat çevresi ve kent merkezinde bazı noktalarda alınacak tedbirler sayesinde spor severlerin çok daha sağlıklı bir karşılaşma izleyeceklerinin altını çizdi. Maç günü bölge genelinde bazı yolların tamamen araç trafiğine kapatılacağı, sık sık turnikeler vasıtasıyla önlemler alınacağı ve her yerde kontrol noktalarının bulunacağının vurgusu yapıldı. Kent merkezinin belirli noktalarında, taraftar yoğunluğunun fazla olacağının tahmin edilmesi nedeniyle güvenlik önlemlerinin çok daha geniş tutulacağının altı çizildi. Özellikle stat çevresinde yer alan bar, kafe, restoran gibi işletmelerin de teraslarında herhangi bir şekilde hizmet verilmeyeceği, Sevilla kent yönetimi tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Frankfurt – Rangers Maçı Saat Kaçta ve Hangi Kanalda Yayınlanacak?

UEFA Avrupa Ligi finalinin geçtiğimiz senelerde yeni formata bürünmesi sonucunda, yeni format özelinde en çok kazanan ekipler İspanyol ekipleri oldu. Artık İspanya’nın UEFA Avrupa Kupası ile ayrı bir bağı olması nedeniyle UEFA’nın da maçı İspanya’nın Sevilla kentine verdiği düşünülüyor.

Şampiyonlar Ligi kadar prestiji olan ve Şampiyonlar Liginden sonra en prestijli turnuvalardan biri olarak kabul edilen UEFA Avrupa Ligi, 2009-2010 sezonuyla birlikte günümüzdeki halini aldı. Hatta söz konusu sezondan sonra turnuvanın adı da değişti ve UEFA Avrupa Ligi olarak güncel halini aldı. Sevilla kupayı 4 kez kupasına götürerek, güncel formatta kupayı en çok kazanan ekiplerden biri oldu. Atletico Madris ise kupayı müzesine 3 kez götürerek, güncel format özelinde en çok kazanan ekiplerden bir diğeri oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nin yeni formatıyla birlikte İspanyol ekipleri kadar İngiliz ekiplerinin de ön planda oldukları görüldü. Chelsea kupayı müzesine 2 defa götürürken, Manchester United ise kupayı sadece bir defa müzesine götürme başarısını elde etti. Öte yandan Frankfurt ile Rangers arasında oynanan maç sonrasında ekiplerden biri kupayı müzesine götürerek, ilk defa İspanyol ve İngiliz ekipleri dışında, yeni formatta bir takım kupasını müzeyi götürme gibi bir başarı elde edecek.

Frankfurt Namağlup Bir Şekilde Finale Kadar Geldi

Bundesliga ekiplerinden olan Frankfurt, UEFA Avrupa Ligi gruplarında Fenerbahçe ile aynı grup içerisinde yer alıyordu. Her iki takım oynadıkları grup maçlarında iki maçta da 1-1’lik skorla sahadan ayrıldılar. Gruplardan namağlup çıkmayı başaran Frankfurt, finale kadar herhangi bir takıma bileğini büktürmedi. Alman ekibinin kupayı kazanması halinde, finale kadar namağlup gelen, Chelsea’den sonra ikinci ekip olma başarısını tarihe yazdıracak. Frankfurt en son 42 yıl önce Avrupa’da final oynamıştı ve kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı. Rangers ise tarihindeki 6. Avrupa Kupası finaline çıkacak. 6 final maçından sadece 1’inde kupayı müzesine götürme başarısı elde etmiş olan Rangers, 6 maç içerisinde ikinci defa kupayı müzesine götürme uğraşında olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.