Firdevs Sağlam Hakkari’de ‘Kadının Topoğrafisi’ sergisini açtı

Firdevs Sağlam Hakkari’de ‘Kadının Topoğrafisi’ sergisini açtı

Sanatçı Dr. Firdevs Sağlam ‘Kadının Topografisi’ isimli ikinci kişisel sergisini Hakkarili sanatseverlerin beğenisine sundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Sanatçının, toplumsal cinsiyet, biyolojik olarak doğuştan gelen farklı sosyal organizasyonla şekillenmesini tasvir ettiği sergide farklı teknik ve malzemeden yapılmış kadını anlatan 6 tane heykel yer alıyor.

Hakkâri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sanat Galerisi’nde açılan ‘Kadının Topografisi’ heykel sergisi 10 – 19 Mayıs tarihleri arasında http://firdevssaglam.com/sergi.html adresinde online olarak erişime açıldı

2.jpg

Sergi ile ilgili Hakkari Objektif Habere açıklama yapan Sanatçı Dr. Firdev Sağlam, çalışmasında kadın ile ilgili oluşan ve şekillenen sosyal yapıdaki algıyı işlediğini söyledi.

2020 yılında Hakkari'nin ilk heykel sergisi, sanatevine dönüştürülen bir çayevinde açtığını anımsatan Sağlam, sanatseverleri sergisine davet etti.

5.jpg

Firdevs Sağlam Kimdir?

Firdevs Sağlam Sivas’ın Şarkışla ilçesinde doğdu.  2006 Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde lisans eğitimini, 2010 Miguel Hernandez Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Valensiya- İspanya’da yurtdışı eğitimini, 2011 Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde yüksek lisans eğitimini, 2017 yılında ise Dokuz Eylül üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde doktora eğitimini tamamlamıştır. 2010 yılında “Bernia 2010” Miguel Hernandez Üniversitesi Valensiya, İspanya ödülüne layık görülmüştür. Sağlam, 2010 yılında “Piezas de Cuerpos del Futuro” LAC Valensiya, İspanya’da, 2014 yılında İzmir Resim Heykel Müzesi Galerisi’nde, 2014 yılında İzmir Agora Alışveriş Merkezi Sanat fuayesinde, 2020 yılında ise Hakkâri Ekin Çayevi’nde kişisel sergiler açmıştır.

3.jpg

1.jpg

4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum