Filistin’den BM’ye çağrı

Filistin’den BM’ye çağrı

Filistin Başbakanı Iştiyye Birleşmiş Milletler’den saldırıların durması için adım atmasını isterken, BM’den “Derin endişe duyuyoruz” açıklaması geldi.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Birleşmiş Milletler’e İsrail’in Gazze’ye saldırısının derhal durdurması için müdahale etme çağrısında bulundu. Iştiyye, yaptığı açıklamada, uluslararası insan hakları kuruluşlarından da İsrail saldırılarını kınamalarını istedi. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric ise günlük basın brifinginde, Doğu Kudüs’te devam eden şiddet olayları ve Filistinli ailelerin Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerindeki olası tahliyelerinden derin endişe duyduklarını söyledi. Dujarric, tüm taraflara maksimum itidal göstermeleri çağrısı yaptı.

Venezuela Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa’dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Yvan Gil ile Meksika Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Mescid-i Aksa ve Gazze’ye yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Gil, Gazze’ye hava saldırılarının fotoğraflarını paylaşarak, “İnsanların demokrasisine saldırmak söz konusu olduğunda kendilerini insan hakları savunucusu ilan edenler, sadece soykırım karşısında sessiz kalırlar! Dursun artık katliam şimdi!!” ifadelerini kullandı. Meksika Dışişleri Bakanlığı da “Meksika bütün taraflara şiddet ve provokasyondan uzak durma çağrısı yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) Doğu Kudüs dahil işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze’de şiddetin durması gerektiğini belirterek, “taraflara gerginliği düşürme” çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.