Feraşîn’deki Çalyan Gölü büyülüyor

Feraşîn’deki Çalyan Gölü büyülüyor

Feraşîn Yaylası’daki 2 bin 921 rakımlı Çalyan Gölü, ziyaretçilerini büyülüyor.

Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçesi ile Wan’ın Payîzava (Gürpınar) ilçeleri arasında bulunan Kato Dağı eteklerindeki Feraşîn Yaylası, eşsiz doğasıyla yaz aylarının en uğrak mekanlarından biri olma özelliği taşıyor. Yeşil doğası arasında eriyen karların yarattığı serinlik içinde koçer başta olmak üzere çevre kentlerden gelenler, Siyabo başta olmak üzere birçok ot çeşidi topluyor. Yayla, ot çeşitlerinin yanı sıra arıcılık ve hayvancılığın da merkezi halinde.  

Yayladaki göller de ziyaretçilerin uğrak yerlerinden. 2 bin 921 metre rakımda bulunan Çalyan Gölü de bunlardan birisi. Göl, doğal güzelliğiyle ziyaretçileri büyülüyor. Hem kar suları hem de yer altı sularıyla beslenen göl, yaz mevsimini yaylada geçiren koçerlerin de uğrak merkezlerinden biri. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.