Farah Zeynep Abdullah ve Ezgi Mola için dayanışma mesajı

Farah Zeynep Abdullah ve Ezgi Mola için dayanışma mesajı

Oyuncular Sendikası, Musa Orhan’a hakaret ettikleri iddiasıyla ceza alan üyeleri Ezgi Mola ve suç duyurusunda bulunulan Farah Zeynep Abdullah'ın yanında olduğunu duyurdu.

Oyuncular Sendikası, Siirt'te İpek Er’e tecavüz eden ve 18 Ağustos 2020’de yaşamını yitirmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan’a hakaret ettikleri  iddiasıyla ceza alan üyeleri Ezgi Mola ve suç duyurusunda bulunulan Farah Zeynep Abdullah ile dayanışma göstermek amacıyla açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: 

“'Nitelikli cinsel saldırı' ve 'intihara sürükleme' suçları sanığı olarak tutuksuz yargılanan Musa Orhan’ın davasını hepimiz takip ediyoruz. Kamuoyunda infial yaratan ve vicdanımızı yaralayan dava hakkında söyleyecek çok söz var! Üyelerimiz Ezgi Mola ve Farah Zeynep Abdullah başta olmak üzere davayı takip eden, bu konuda söz söyleyen tüm meslektaşlarımızın yanındayız. Kadınların yaşam hakkı gasp edildiği sürece bu ses daha da çoğalacak. Taciz, cinsel saldırı, mobbing ve şiddet bitmediği sürece durmayacağız. Üyelerimiz adına süreci yakından takip edeceğimizi, her aşamada yan yana durarak dayanışma içinde olacağımızı kamuoyuna duyururuz. Artık adalet bekliyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.