EYT'li memur kaç gün primle emekli olabilir?

EYT'li memur kaç gün primle emekli olabilir?

Posta Gazetesi'nden Ekrem Sarısu "EYT'li memur kaç gün primle emekli olabilir?" başlıklı yazısında çok sayıda EYT sorusuna yanıt verdi.

Posta Gazetesi köşe yazarı Ekrem Sarısu EYT'yle ilgili soruları bugünkü köşesinde yanıtladı.

Sarısu 23 Haziran 1998’de polis memuru olarak çalışmaya başladım. 14 Temmuz 2017’de ihraç oldum. Emekli Sandığı’na 8438 gün prim ödemem var. İhraç olduktan sonra da SSK’ya 655 gün prim ödedim. Toplam 9093 gün primim oldu. Bu durumda Emekli Sandığı’ndan emekli olabilir miyim? SGK’nın sitesinde çalışma hayatım 24 yıl 8 ay görünüyor. Yıpranmam ile hizmet süremin 25 yıldan fazla olması gerekmiyor mu? Bu durumda EYT Yasası’ndan yararlanarak emekli olabilir miyim?" sorusuna

"Memuriyet başlangıç tarihiniz itibarıyla EYT kapsamındasınız. EYT kapsamındaki memurlar yaş aranmadan 25 yıl (9000 gün) hizmet süresi ile emekli olabiliyorlar. Doğumunuz ve askerliğiniz hakkında bilgi vermemişsiniz. Şayet boşluğunuz yoksa sorunuzdaki bilgilere göre 9000 günün üstünde hizmet süreniz olduğundan, EYT kapsamında emekli olmanız gerekir. İnternetteki çalışma hayatı bölümünde yanlışlık olabilir. SGK’ya yazılı veya sözlü olarak başvurarak, hizmet sürenizin neden eksik göründüğünü sorabilirsiniz." yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.