Esendere Gümrük Kapısı’nda tüm ürünlerin kotası düşürüldü

Esendere Gümrük Kapısı’nda tüm ürünlerin kotası düşürüldü

Esendere Gümrük Kapısı’nda geçtiğimiz günlerde yaşanan olayla ilgili açıklama yapan ticari şoförler, 'olayın aslının bilinmeden yorumlar yapıldığını' ifade ederken muhafaza memurlarının halkı tahrik ettiğini söyledi.

1 Haziran günü Esendere Gümrük Kapısı'nda muhafaza memurları ile yurttaşlar arasında gerginlik yaşanmış, gerginliğin muafiyet fazlası ürünlere el konulmak istenmesi üzerine çıktığı öğrenilmişti.

whatsapp-image-2023-06-08-at-15-10-21.jpeg

Gümrük Kapısında daha önce yurttaşların vergisiz olarak yanında getirebildiği ürün miktarının ve kapıdan geçiş yapan araç sayısının yeni bir uygulama ile düşürüldüğünü belirten ticari araç şoförleri adına açıklama yapan Ersin Ülker, yeni uygulamaya tepki gösterirken, " Seçimden sonra gümrük muhafazaların çoğu halkı tahrik edercesine, arada argo kelimeler de kullanarak vatandaşları olay yaratmaya sürüklediler. Onlar rahat ve kalabalığın olmadığı sessiz bir gümrük istiyorlar. Amaçlarına ulaştıklarını sanıyorlar ama başaramayacaklar. Burada adaletsizlik ve halkın aç bırakılması için zulüm yapılıyor." dedi.

whatsapp-image-2023-06-08-at-15-10-26.jpeg

Son uygulamayla birlikte çayın kotası 1 kilograma, şekerin ise 5 kilograma düşürüldü. Sınırdan sigara getirilmesi ise ya tamamen engelleniyor ya da 1-2 kartona izin veriliyor. Araç geçişlerine de kota getirildiği öğrenildi. (Yüksekova haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum