'Ermeni güçleri Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattını hedef aldı'

'Ermeni güçleri Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattını hedef aldı'

Azerbaycan: Ermeni güçleri Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattını hedef aldı

Azerbaycan Başsavcılığı, Dağlık Karabağ’da Azeri ve Ermeni güçleri arasında devam eden çatışmaların daha geniş bir bölgeye yayıldığını ifade etti ve Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattının Yevlah kentinden geçen kısmına Ermenistan tarafından roket saldırısı düzenlendiğini belirtti.

Boru hattında herhangi bir hasar olmadığı, saldırının önlendiği ifade edildi.

1750 kilometre uzunluğundaki Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı günde 1 milyon varil petrol taşıma kapasitesine sahip.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.