Erdoğan'dan kentsel dönüşüm uyarısı

Erdoğan'dan kentsel dönüşüm uyarısı

Erdoğan'dan kentsel dönüşüm uyarısı: Her kim bu işleri engellemeye kalkarsa milletimizi sırtından hançerlenmiş olacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezinde yaptığı açıklamada, deprem bölgesinin yeniden inşa çalışmaları konusunda kentsel dönüşüm uyarısında bulundu:

"Bu ülkenin yeni acılara tahammülü yok. İdeolojik veya keyfi sebeplerle kimsenin milletimize yeni bedeller ödetmesine müsaade etmeyeceğiz. Artık her kim zehirli diliyle bu işleri engellemeye kalkarsa doğrudan milletimizi ve ülkemizi sırtından hançerlenmiş olacaktır.

"Deprem bölgesindeki illeri, ilçeleri, köyleri ayağa kaldırırken ülkemizin diğer bölgelerinde aynı tehditle yaşayan yerlerimizi de süratle dönüştüreceğiz. Şehirlerimizde kentsel dönüşümü hızlandırarak, binaların yıkıldığı, insanlarımızın altında kaldığı dönemi sona erdirmek için tüm gücümüzle çalışacağız."

"Maraş genelinde 12 bin 683 vatandaşımız hayatını kaybettik." diyen Erdoğan, "Enkaz kaldırma faaliyetinin bitmesiyle şehrimizin yeniden imarına başlıyoruz. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma sürerken yeniden inşa hazırlıklarımıza başladık. 309 bin konutun inşasına başlıyoruz. Kahramanmaraş ve Elbistan için Maraş'ta 83 bin konut ev 18 bin 681 köy eviyle bismillah diyoruz. Sizlerden bir yıl müsaade istiyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.