Erdoğan ve Özel görüşmesi: Hakkari Kayyum tutumumuz nettir

Erdoğan ve Özel görüşmesi: Hakkari Kayyum tutumumuz nettir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan'ın 18 yıl aradan sonra CHP'ye yaptığı ziyarette neler konuşulduğuyla ilgili açıklama yaptı. Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına değinen Ömer Çelik, Kayyum konusunda tutumumuz nettir'' dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Mayıs'ta kendisini ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel'e bugün iadeiziyarette bulundu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüşmeyle ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına değinen Ömer Çelik, şunları söyledi:

"Kayyum konusunda tutumumuz nettir. Herhangi bir şekilde, hangi partiden olursa olsun Cumhurbaşkanımızın ifadesi şu şekildedir: Hangi partiden olursa olsun millete hizmet eden her belediye başkanına destek vermeye devam edeceğiz. Ama birisi yetkiyi terör örgütüne destek vermek şeklinde kullanıyorsa ya da belediyesinin terör örgütü tarafından atanmış komiser tarafından yönetilmesine kapı açıyorsa buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Buradaki tutum bir siyasi partiye toptancı bir tutum değildir. Tespit edildiği zaman bunların görevden alınması devlet olmanın gereğidir. Burada toplantıcı bir anlayışla hareket edilmemektedir, her mesele kendi içinde değerlendirilmektedir. Cumhurbaşkanımız, bütün siyasi partilerin hassasiyet göstermesi gerektiği, sivil siyaset, demokrasi, hukuk devletinin gereklerinin korunması bakımından hassas olunduğunu belirtiyorlar, bu görüşmede de bu mesajları gündeme getirmişleridir. Diyalog sürecinin güçlü bir şekilde devam etmesi, gerçek siyaset alanında, hizmette yarışılması bizim tutumumuz ve arzumuzdur. Gösterdikleri nezaket için sayın Özel ve CHP'ye bir kez daha teşekkür ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.