En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olacak

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında "Açıklamak yine bana kaldı" diyerek 5 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olduğunu açıkladı.

NTV - Star TV ortak canlı yayınında açıklamalar yapan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Çalışma tamamlanınca ayrıca sunacaklar ama bu akşam buradan güzel bir müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun."

Erdoğan'ın açıklamalarından önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de "5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının bugünkü şartlar içerisinde yetersiz kaldığını birlikte gördük. Alternatif çalışmaları yani en düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var" demişti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.