Elon Musk, İsrail'de: Netanyahu ve Herzog ile görüşecek

Elon Musk, İsrail'de: Netanyahu ve Herzog ile görüşecek

Gazze'yi ziyaret edeceği belirtilen Musk'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşeceği ifade edildi.

Tesla ve Space X şirketlerinin sahibi milyarder iş insanı Elon Musk'ın Tel Aviv'e gittiği aktarıldı. İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesinde yazan havacılık uzmanı Avi Scharf, Musk'ın uçağının sabah iniş yaptığını paylaştı. Gazze'yi ziyaret edeceği belirtilen Musk'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesi bekleniyor. 

Geçtiğimiz haftalarda Musk, X sosyal medya platformu hesabından, sahibi olduğu Starlink uydu internet sistemi firmasının Gazze'deki tanınmış uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını duyurmuştu. Milyarder iş insanı, X'te 'antisemitik söylemlere izin verdiği' suçlamasıyla da karşı karşıya. Eleştirilerin yöneltildiği Musk salı günü yaptığı açıklamada, X'in Gazze'deki savaşla ilgili reklam ve aboneliklerden elde edilen tüm geliri İsrail'deki hastanelere ve Gazze'de faaliyet gösteren bir insani yardım kuruluşuna bağışlayacağını açıklamıştı.

Netanyahu ile Musk, 18 Eylül'de ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir araya gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.