Elektrik akımına kapılan dev baykuş telef oldu

Elektrik akımına kapılan dev baykuş telef oldu

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde “Gezgin Öğretmen” ve doğa gözlemcisi olarak bilinen Ümit Bartın, gezi yaptığı sırada elektrik akımına kapılarak ölen bir baykuşla karşılaştı.

 

Yüksekova merkezden 30-35 km uzaklıkta olan Karabağ (Xêrwatengî) ve Yürekli (Herinkî) köylerine doğru yol alan gezgin öğretmen Ümit Bartın, yolda ilerlediği sırada elektrik direğinde bir baykuş gördü.

Durumu kayda alan Bartın, “Yüksekova’da kuş cenneti olarak bilinen Nehil sazlığı ve ovayı en iyi yerden nasıl görebilirim diye dağ eteklerinde olan köylere doğru yolculuk yapıyorum. Yol alırken etrafıma dikkatlice odaklanmış bir halde her yeri gözlemliyorum bu arada. Karabağ köyünün girişinde elektrik direğinde asılı kalmış bir Baykuş gördüm. Birçok kuş türünün olduğu ve  kuş cenneti olarak da bilinen yerde bu Baykuş un elektrik akımına kapılarak asılı kalması doğrusu beni üzdü” dedi.

Bartın, “Bölgemizin, kuşlara ve birçok hayvana ev sahipliği yapması hepimiz için çok iyi ve faydalı aslında. Bunun farkında olarak bu açıdan kuşların ve canlıların korunması en büyük sorumluluğumuz. Onların bu topraklarda yaşaması için daha iyimser davranmalı ve onların yaşayabileceği, barınabileceği doğal alanları yok etmemeliyiz” diye ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.