Dr. Yıldız'dan '31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde sigarasız yaşam çağrısı

Dr. Yıldız'dan '31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde sigarasız yaşam çağrısı

Hakkari Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ferhat Yıldız, "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü"nde sigarasız bir yaşam çağrısı yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Kapsamında; Hakkari’nin Sesi Radyosunda Hakkari İl Sağlık Müdürlüğümüzde görev yapmakta olan Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Ferhat Yıldız tarafından günün anlam ve önemine yönelik program gerçekleştirildi.

Doktor Yıldız, deneyimli Radyocu Serkan Besi'nin programında, bu yılın teması olan tütün ürününün çevre kirliliğine etkisi, tütün ürünlerinin kullanımın önlenmesi, sigaranın bırakılması ile ilgili hizmetler hakkında bilgi verildi.

Programda Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan Tütün Bağımlılığı konulu “GÖREV BENDE (#görevbende)” kampanyası tanıtıldı.

Hakkari'de “Görev Bende” kampanyası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetler Başkanlığı koordinasyonunda Hakkari Yeşilay Şubesi ve Hakkari Üniversitesi’nden belirlenen gönüllüler tarafından pasif içicilik, tütün bağımlılığı gibi konularda üniversite öğrencilerine, muhtarlara ve akademisyenlere yönelik farkındalık faaliyetleri gerçekleştirildi.

Farkındalık faaliyetleri kapsamında seminerler düzenlendiğini ve sigara bırakmak isteyenlerin başvuru yapabilecekleri merkezler konulu bilboardlar asıldığını anımsatan Yıldız, "Hayatı değil sigarayı bırak" konulu afişler ve broşürler kurum ile işletmelere dağıtıldığını belirtti. 

Sigara bıraktırma polikliniklerinin Hakkari Devlet Hastanesinde ve 2 nolu Aile Sağlığı Merkezinde bulunduğu, ALO171, ALO115, ALO184 telefon hatlarından sigara bırakma konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti alınabileceği, “Yeşil dedektör” ve “Bırakabilirsin” mobil telefon uygulamaları hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Sigara ve tütün ürünleri ile ilgili çok boyutlu bir bilgilendirmenin yapıldığı program, sigarayı bırakmaya yönelik dileklerde bulunularak sonlandırıldı. HAYATI DEĞİL, SİGARAYI BIRAK..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum