Dolar haftanın son işlem gününe 5,70 seviyesinde başladı

Dolar haftanın son işlem gününe 5,70 seviyesinde başladı

Dolar/TL kuru güne 5,70 civarında başladı. Küresel ticaret savaşları, iç siyaset, global risk iştahı takip edilmeye devam ediliyor.

Lira hafta başından bu yana dolar karşısında % 2'den fazla değer kazandı, TL Arjantin pesosunun ardından en çok değer kazanan para birimi oldu.

Diğer yandan piyasaların gündeminde Merkez Bankası'nın (TCMB) önümüzdeki hafta vereceği faiz kararı var.

Bu hafta içinde Türkiye'de açıklanan makro verilerin ardından hafta başından bu yana TL'de gözlenen değer kazancı eğilimi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye yönelik açıklamaları sonrası terse dönmüştü.

Kurda yaşanan yükseliş sınırlı kaldı.

Erdoğan dün Suriyeli sığınmacılar konusunda Türkiye'nin AB başta olmak üzere dünyadan gerekli desteği alamadığını, almak için de kapıları açmak zorunda kalabileceklerini söyledi.

Küresel ticaret savaşlarının baskısının hissedildiği dolar/TL haftaya 5,85 civarında başlamış, beklentilerin üzerine açıklanan büyüme ve beklentilerin altında artış gösteren enflasyonun desteğiyle düşüşe geçmişti.

Reuters'ın haberine göre bankacılar enflasyon verilerinin faiz indirim sürecinde TCMB'nin elini güçlendireceği görüşü ve küresel merkez bankalarının gevşeme yanlısı politikalarını sürdüreceği beklentisinin TL'de yaşanan değer kazancında belirleyici olduğuna dikkat çekiyorlar.

TCMB'nin faiz kararı 12 Eylül'de açıklanacak.

JPMorgan enflasyon verisi ardından faiz indirim beklentisini 12 Eylül toplantısı için 125 baz puandan 275 baz puana çıkarırken, yıl sonuna kadar yapılacak indirimlere ilişkin toplam beklentisini ise 275 baz puandan 475 baz puana yükseltti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.