Diyarbakır’da HDP yüzde 60 ile önde götürüyor

Diyarbakır’da HDP yüzde 60 ile önde götürüyor

HDP Diyarbakır il binası önünde toplanan gençler slogan ve halaylar eşliğinde kutlama yapıyor.

Diyarbakır’da sandıkların yüzde 50'si açıldı: HDP yüzde 60 ile önde götürüyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamasını HDP Diyarbakır il Binası önünde yaptı.

Konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Sevgili halkımız, sevgili Amedliler bugün seçim sonuçlarını televizyondan tek tek takip ediyoruz, açıklanmayan birçok yer var ama açıklandığı kadar Türkiye'nin her yerinde demokrasi güçleri ve Kürtler kazandı. Türkiye'nin her yerinde HDP kazandı.

"Kayyum politikası çökmüştür, Halkımız kayyum siyasetini benimsemediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Cezaevlerinde rehin olarak tutulan tüm belediye başkanlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz. Bizler Şırnak'da, Dersim'de Ağrı'da kaybetmedik çünkü bu şehirlerde nasıl oyunlar ve hileler yapıldığı biliyoruz. Şırnak'a dışarıdan sadece 12 bin kişi oy kullanılmak üzere gönderildi. Şırnak bir şekilde gasp edildi. Şırnak halkı kazandı, Dersim, Ağrı halkı kazandı." diye konuştu. 

Diyarbakır'da halk seçim sonuçlarını kutluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.