Diyarbakır'da DEM Partili başkanlar mazbata aldı

Diyarbakır'da DEM Partili başkanlar mazbata aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni kazanan DEM Parti adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun mazbatalarını teslim aldı.

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 64 oy alarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni kazanan DEM Partili Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun, mazbata almak üzere İl Yüksek Seçim Kurulu'na gitti. Seçim kurulu önünde toplananları selamlayan eşbaşkanlar daha sonra mazbatalarını almak üzere YSK yetkilileriyle bir araya geldiler.

Eşbaşkanlara DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu, Barış Anneleri, DEM Parti İl Eşbaşkanları, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Gülşen Sincar, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Safiye Aksoy ve avukat Mehmet Emin Aktar eşlik etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları mazbatayı Barış Anneleri ile birlikte aldı.
Mazbatayı aldıktan sonra konuşan Serra Bucak, "Halkımıza hayırlı olsun. 5 yıl boyunca halkımızla birlikte belediyeyi yöneteceğimiz için çok mutluyuz" dedi.

AK PARTİ İTİRAZ ETMİŞTİ

AK Parti Diyarbakır İl Örgütü DEM Parti'nin kazandığı belediyelere itiraz etmişti ve bu nedenle mazbatanın teslimi gecikmişti. AK Parti'nin itirazını yerinde bulmayan YSK, bugün mazbatayı DEM Partili Eşbaşkanlar'a teslim etti.

Diyarbakır'ın merkez ilçeleri Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir Belediye Eşbaşkanları'nın da mazbata alması bekleniyor.

DEM Parti'den yapılan açıklamaya göre Eşbaşkanlar Şeyh Said Meydanı'nda Diyarbakırlılar ile buluşacak, ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yürüyerek gidecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.