Diyanet'ten AK Partili Külünk hakkında suç duyurusu

Diyanet'ten AK Partili Külünk hakkında suç duyurusu

Diyanet, Ali Erbaş hakkında FETÖ ve PKK iddiaları ortaya atıp “Her şey delile dayanıyor, savcının temasını bekliyorum" diyen AK Parti yöneticisi Külünk hakkında "hukuki süreç başlatıldığını" duyurdu.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik FETÖ ve PKK iddiaları ortaya attı. Diyanet İşleri Başkanlığı iddiaları yargıya taşıdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Külünk'ün suçlamalarına ilişkin X (Twitter) hesabından açıklama yaptı. Diyanet’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.

AK Partili Metin Külünk, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Erbaş'a yönelttiği bazı sorularla, Erbaş'ın istihbarat birimlerince PKK'ye destek verdiği tespiti yapılan şirketlere fahiş ödemeler yaparak haksız kazanç sağlamalarına imkan verilmesine göz yumduğunu iddia etti.

'FETÖ'cülerin de halen Diyanet'te üst düzey görevlerde bulunduğunu söyleyen Külünk, bir Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı'nın hakkında 'FETÖ' iddiası bulunan bir kısım personele 'kol kanat gerdiği'ni iddia etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum