Depremzedeler Hakkari'de kayak yaparak acı günleri unutmaya çalıştı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Hakkari'ye gelen ailelerin çocukları, 3 bin 800 rakımlı Hakkari Kayak Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Kayak ve kızaklarla kayarak güzel bir gün geçirdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek Projesi" kapsamında çalışma kapsamında kentteki çeşitli okullara nakilleri sağlanan 30 öğrenci ve aileleri, Merga Bütan Kayak Merkezinde kayakla buluşturuldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan kayak antrenörleri ve beden eğitim öğretmenlerinin eşliğinde hazırlık yapan depremzedeler, daha sonra kayak yaparak stres attı.

Kayak merkezindeki afetzedelere bir aray gelen İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, söz konusu depremlerin ardından yaraların sarılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Hakkari valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık'ın talimatıyla yürüttükleri "Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek Projesi kapsamında kent merkezindeki depremzede çocukları kayakla buluşturmak istediklerini ifade ederek, "Çocuklarımızı bir nebze de olsa depremde yaşadıkları stresin, korkunun dışına çıkarıp kayak merkezimizde öğretmenlerimizin eşliğinde güzel zaman geçirebilecekleri bir etkinlik yapmak istedik. 55 öğrencimizi aileleriyle birlikte kayakla buluşturduk. Bir nebze de olsa onları eğlendirmeye çalıştık. Tekrar geçmiş olsun. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın." diye konuştu.

Hatay'dan gelen öğrencilerden Ali Kemal de nakilinin kentteki bir okula yapıldığını dile getirerek, "Şu an kayak merkezindeyiz. Biraz heyecanlıyız. Düşmekten korkuyoruz ama psikolojimiz daha iyi oldu. Psikolojimin daha iyi olacağını düşünüyorum. İlk kez kayak yapacağım. Başka kayak merkezlerine de gittim ama burası daha iyi. Moralimiz şu an daha iyi. Bu etkinlikleri yapanlara teşekkürlerimi iletiyorum. "dedi.

2.jpg

05.jpg

5.jpg

15.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.