Depremin örnek belediye başkanı Aşan!

Depremin örnek belediye başkanı Aşan!

Türkiye'nin en ücra köşelerinden biri olan Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Belediye başkanı Maraş merkezli depremlerin ilk gününden bugüne canla başla afetzedelere hizmet ediyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Depremin ilk saatlerinden itibaren Beytüşşebap 'ta yöre halkına seferberlik ilan edercesine harekete  geçen Belediye Başkanı Habip Aşan, yanına ailesini, belediye personellerini, Beytüşşebap'lı gönüllüleri   alarak; kamyonlar, kepçeler,  grayderlerle, yiyecek, içecek ve giysileri kamyonlara yükleyerek deprem  bölgesine gitti. 

Kravat takmadan üzerine mantonu giyerek ekibi ile bölgeye koşan Başkan Aşan, yaşlılara, çocuklara kendi elleriyle giysiler giydirdi, onlara kendi elleriyle yiyecek ikram etti.

Başkan Aşan, etrafındakilere belediye başkanı sıfatını hissettirmeden enkaz altında kalanları çıkarmak için sırtında molozları, betonları, taşları taşıdı,  

Adeta gönüllü bir sivil vatandaş  gibi  canla başla çalışan Aşan deprem bölgesinden hiç  ayrılmadı,  

Bölgedeki izlenimlerini anlatan Hakkarili Gazeteci Halil Taş, Başkan Aşan'ın gece gündüz demeden ekipler ile birlikte çalıştığını ifade etti. 

Taş deprem bölgesinde 3 haftayı geçiren Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan'ın hem ağladığı hem yas tuttuğunu hem de taziye  sahibi  gibi erdemli bir duruş  sergilediğini, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşmada yöremizin bir remi olduğunu aktardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.