Depremde ölenlerin sayısı 3 bin 381'e yükseldi

Depremde ölenlerin sayısı 3 bin 381'e yükseldi

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 3 bin 381 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 426 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

 

Öte yandan AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre 04.26'da Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ve saat 04.36'da Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

6,5 büyüklüğündeki deprem, 9,77 kilometre derinlikte oldu.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 13.24'te, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde  3 bin 381 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 426 kişinin yaralandığını açıkladı.

Oktay, uçaklarla da ayni yardımların ve arama kurtarma ekiplerinin bölgedeki havalimanlarına nakliyesine yönelik çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

Fuat Oktay, barınma konusuyla ilgili çadır, yatak, yastık, çarşaf seti, battaniye, mutfak seti gibi ihtiyaçların da hızlı şekilde bölgeye sevk edildiğini aktardı.

Depremin ardından eğitime bir hafta ara verildiğini hatırlatan Oktay, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumların barınma merkezi olarak kullanılacağını; üniversiteler dahil edildiğinde 284 bin 519 kişinin bu kapsamda yurtlar, pansiyonlar ve öğretmenevlerine yerleştirildiğini bildirdi. Oktay, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlar, spor salonları ve gençlik merkezlerinde de 52 bin 354 kişinin bulunduğunu ifade ederek, "Toplam 338 bin vatandaşımız yurtlara, üniversitelere ve Milli Eğitim'e halihazırda yerleştirilmiş durumda." bilgisini verdi.

Türk Kızılay başkanlığındaki beslenme grubu ile AFAD başkanlıklarının tüm illerde ve ilçelerde beslenme faaliyetleri yürüttüğünü aktaran Oktay, Milli Eğitim Bakanlığının da yurtlarda barınanların beslenme ihtiyacını karşıladığını anlattı.

Elektriğin ısınma ve benzeri konuların yanında haberleşmeyi de doğrudan etkilediğini dile getiren Oktay, sadece 6 trafo merkezinin hizmet veremez durumda olduğunu, bunların 2'sinin yarın fiilen hizmer vermeye başlayacağını, 4'ünde çok ağır hasar olduğu için mobil trafoların yola çıkarıldığını, çarşamba, perşembe ve cumaya kadar buralarda tamamen elektrik verilir hale gelmesini istediklerini söyledi.

Hatay'da İskenderun ve Kırıkhan'a elektrik verilmeye başlandığını, Reyhanlı'ya yarın elektrik verileceğini söyleyen Oktay, Gaziantep'te Islahiye ve Nurdağı haricindeki ilçelere elektrik enerjisi verildiğini bildirdi.

Malatya'da risk unsuru bulunduğunu ve risk olmadığına dair onay beklendiğini aktaran Oktay, "O onay alındı. Dolayısıyla Doğanşehir, Yazıhan, Yeşilyurt, Battalgazi ve Akçadağ'da da elektrik verilmeye başlanıyor." dedi.

Oktay, Osmaniye'de de dağıtım şirketinin kontrolünde risksiz olduğuna karar verilmesiyle birlikte elektrik verilmeye başlanacağını, Kahramanmaraş merkezde, Adıyaman Kahta, Samsat, Sincik, Gerger ve Besni'de elektrik verilmeye başlandığını, Çelikhan, Tut ve Gölbaşı'na yarın elektrik verileceğini bildirdi.

"Çarşamba itibarıyla doğal gazı verecek hale geleceğiz"

Oktay, Gaziantep Hatay ve Kahramanmaraş'ta doğal gaz ana iletim hatlarında 3 noktada kırılmalar, kopmalar olduğunu hatırlatarak, şu bilgileri paylaştı:

"İlave hasar tespit çalışmalarında bu 6'ya çıkmış durumda. Boruların tamiriyle bakımıyla alakalı çalışmalar başladı. Çarşamba itibarıyla bakımını yapmış olarak tekrar doğal gazı verecek hale geleceğiz. Doğal gaz kesildiğinde 'Tamam veriyorum deme şansınız.' yok. BOTAŞ işini bitirdikten sonra kontrol ederek binalara vermek zorundasınız ki ikinci bir afeti yaşamayalım, herhangi bir yangın ya da patlama olmasın. Onunla ilgili de her tedbir alınmış, koordinasyon yapılmış durumda."

Jeneratör yakıtı ve akaryakıt konusuna da değinen Oktay, jeneratörün ulaştırma ve haberleşme konusunda da önem taşıdığını vurguladı. Hem akaryakıt hem jeneratör yakıtı taşıyan ilave tankerlerin yolda olduğunu bildiren Oktay, tankerlerin sabah bölgeye ulaşacağını söyledi.

"10 bin 718 baz istasyonunun çalışır durumda"

Oktay, haberleşmede baz istasyonlarıyla alakalı sıkıntılar yaşandığına işaret ederek bunun da elektrik kesintisinden kaynaklandığını, elektriği henüz gelmeyen yerlerdeki baz istasyonlarına jeneratör gönderdiklerini söyledi. Oktay, 10 bin 718 baz istasyonunun çalışır durumda olduğunu bildirdi.

Bölgedeki hava şartlarının ulaştırmada sıkıntılara neden olduğuna, bölgenin dışındaki yollarda da aşırı tipi nedeniyle yaşanan kapanmaların çalışmaları zorlaştırdığına dikkati çeken Oktay, karla mücadele ekiplerinin yardım tırlarına ve araçlarına eşlik ederek bu bölgelerden geçmelerini sağladığını anlattı.

Birçok ülkeden arama kurtarma ekiplerinin ve medikal malzemelerin geldiğini, ilgili yerlere sevkinin sağlandığını dile getiren Oktay, bölgeye ayrıca tüp gaz, soba ve benzeri ısınma araçları gönderdiklerini bildirdi.

Oktay, "Herhangi bir yakını enkaz altında kalmamış veya orada herhangi bir işi olmayan, bir an önce ayrılmasında fayda olan vatandaşlara gerek kendi araçlarıyla ayrıldıklarında veya biz de yarından itibaren tahliye operasyonunu yürüteceğimizi ifade etmiştik. Hangi illerimizin, hangi afet olmayan illerde misafir edileceğine dair gerekli çalışma yapıldı. İlgili valilikler bununla ilgili talimatlandırıldı." diye konuştu.

Hatay, İskenderun, Gölbaşı, Adıyaman, Türkoğlu, Kahramanmaraş'taki hastanelerde yapısal hasarın olduğunu, diğer hastanelerin ise sağlık hizmeti vermeyi sürdürdüğünü dile getiren Oktay, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle paylaşmak istediğim konu, sosyal medyada veya farklı kanallardan olsun bilgi kirliliğine sebebiyet verecek şekilde, AFAD'ın dışında, bölgedeki bakanlarımızın dışında, valilerimizin dışında gelen hiçbir veriye itibar edilmemesi. Buradan zaten düzenli olarak sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Oktay, devletin elinden gelen tüm imkanlarıyla çalıştığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı'mız, buraya gelmeden önce aradılar, kendisine son durumu arz ettik. Sürekli bilgilendiriyoruz. Kendisi de zaten Külliye'de, orada da bizim acil durum merkezimiz var, bizdeki bilgilerin tamamı canlı olarak oraya da akar. Cumhurbaşkanı'mız olayın tamamen başındadır. Bakanlarımız yereldeki koordinasyonun ve çalışmaların başındadırlar. Valilerimiz çalışmalarının başındadırlar. Sabırla devletimize, milletimize ve birbirimize güvenerek bu sıkıntının da üstesinden hep birlikte geleceğiz."

Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileten Oktay, "Bu tür durumlarda bizim milletimizin bir özelliği vardır. Bir oluruz, beraber oluruz, dayanışma içerisinde oluruz. Bu tür sıkıntılı durumların üstesinden gelmeyi çok çok iyi biliriz. İnşallah bunun da üstesinden hep birlikte geleceğiz." dedi.

Oktay, deprem bölgesindeki barajların tamamının kontrolden geçirildiğini, Malatya Sultansuyu Barajı haricinde herhangi bir soruna rastlanmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Burada da enine ve boyuna bazı çatlaklar, açılma olduğu için tedbir amaçlı kademeli su tahliyesine başlayacağız. Vatandaşlarımız buna şahit olurlarsa bu sadece o suyun risk oluşturmasın diye boşaltılmasından ibarettir."

AFAD Başkanı Sezer: 2 bin 921 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanı (AFAD) Yunus Sezer, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 2 bin 921 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Sezer, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

"Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında da artışlar var. 2 bin 921 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda, 15 bin 834 yaralımız söz konusu." bilgisini veren Sezer, 65 ülkeden yardım ve destek talebi olduğunu, söz konusu ülkelerin ekipleri gelince afet bölgesine nakledileceğini belirtti.

Sezer, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin şunları söyledi:

"243 artçı deprem meydana geldi. Bölgede bakanlarımızın koordinasyonunda 30 valimiz ve 47 kaymakamımız her il ve ilçede görev yapmaktadır. 16 bin 400 personelimiz ile yabancı ülkelerden gelen personellerle beraber şu anda afet bölgelerinde yoğun bir çalışma var. Diğer taraftan da kış şartlarından dolayı çadır hem de barınma ihtiyaçları için diğer barınma malzemelerini de bir şekilde sağlayarak afet bölgesine gönderiyoruz. Şu ana kadar 65 bin kadar çadır ve çadır içi malzeme afet bölgesine gönderilmiş durumda."

Hava yoluyla da afet bölgelerine nakillerin devam ettiğini dile getiren Sezer, "Havanın müsaade ettiği ölçüde hava koridorunu daha aktif bir şekilde kullanarak, tüm arama kurtarma personellerimizi de oraya göndermeyi düşünüyoruz. 300 binin üzerinde battaniye ve diğer ısıtıcı türü malzemelerimiz gönderilmiş durumda." diye konuştu.

Barınma ihtiyacının karşılanması için vatandaşları yatakhanelerde misafir ettiklerini anlatan Sezer, şunları kaydetti:

"Şu an kadar Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Milli Eğitim Bakanlığımıza ait yatakhanelerde vatandaşlarımız misafir edilmektedir. İkram araçları ve mobil mutfaklarımızla birlikte tüm sivil toplum kuruluşlarımız afet bölgesinde. Ülkemizin bütün imkanlarını afet bölgesine Adana'dan, Gaziantep'ten Malatya'ya kadar havaalanlarımız kullanılarak buradaki personel sayılarımızı takviye ettiğimizi ve sahada arama kurtarma faaliyetlerini devam ettirdiğimizi belirtmek istiyorum." 

Hava yoluyla da afet bölgelerine nakiller yapıldığını dile getiren Sezer, "Bölgede 15 bine yakın arama kurtarma personeli, yine aynı şekilde 5 bine yakın da araç ve iş makinesi görevlendirilmiş durumda." diye konuştu.

Barınma ihtiyacının karşılanması için 35 bin çadırın bölgeye sevk edildiğini belirten Sezer, şu bilgileri verdi:

"Akşam barınma ihtiyacını sağlamak için 35 bin çadır bölgeye sevk edilmiş. Yine 360 bine yakın battaniye ve çadır içi malzemeler de bölgeye sevk edilmiş durumda."

"Ulaşılamayan bir bölge yok"

Sezer, arama-kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Gazetecilerin sorusu üzerine Sezer, afet sonrasında ulaşılamayan bir bölge bulunmadığını bildirdi.

Sezer, Azerbaycan dahil olmak üzere 40'ın üzerinde ülkeden de yardım teklifi olduğu bilgisini paylaştı.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar da depremin ardından 51 bin 356 kişinin AFAD gönüllüsü olarak sisteme dahil olduğunu, böylece toplam AFAD gönüllü sayısının yaklaşık 680 bine ulaştığını aktardı.

Bir gazetecinin ulaşılamayan yerler olup olmadığına ilişkin sorusuna Tatar, şu yanıtı verdi:

"Nerelerde enkaz olduğu belli, nerelerde yıkılan bina olduğu belli ve bütün buraların hepsine bir şekilde ekipler yönlendirilmiş durumda. Çok geniş bir alan. Bu kadar geniş bir alanda, açıkçası yaklaşık 25 bin civarında arama kurtarma ekibinin olduğu bir alanda, bir anda her yere ulaşmak çok kolay değil. Ama şu anda her yer kontrol altında ve her yere ulaşılmış durumda. Ama halen enkaz olduğu bilinip de oralarda bir şekilde arama kurtarma faaliyetlerinin başladığı yerler var. Henüz daha yeni yeni başlayan yerler var. Sonuçta şu anda sahadaki her yerde enkazlarla ilgili arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor." 

Tatar, afet bölgesine 250 milyon lirası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, 100 milyon lirası AFAD'tan olmak üzere 350 milyon lira tutarında acil yardım ödeneğinin sevk edildiğini açıkladı.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'a takviye arama kurtarma ekipleri geliyor

Yaşanan depremlerin ardından Türkiye'nin farklı illerinden yola çıkan arama kurtarma ekipleri, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'a ulaşmaya başladı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaşanan göçüklerde görev alacak çok sayıda sağlık ve arama kurtarma ekibi, Türkiye'nin farklı illerinden deprem bölgesine görevlendirildi.

Beraberindeki ekipmanlarıyla Kahramanmaraş'a ulaşmaya başlayan ekipler, koordinasyon merkezinin yönlendirmesiyle kentin farklı noktalarında görev almaya başladı.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı psikologlar da bölgeye intikal ediyor.

Alınan bilgiye göre, depremden etkilenen illerden biri olan Hatay'da enkaz altında kalanların kurtarılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. 80'i İstanbul'dan, 6'sı Çorum'dan, 13'ü Nevşehir'den, 44'ü Erzurum'dan, 15'i Kırşehir'den, 3'ü Edirne'den, 8'i Kırklareli'nden, 18'i Balıkesir'den, 5'i Yalova'dan, 10'u Tekirdağ'dan olmak üzere 202 AFAD personeli kurtarma çalışmalarına katılıyor. AFAD'a ait 36 araç da bölgede bulunuyor.

Arama kurtarma faaliyetlerinde ayrıca Polis Arama Kurtarma (PAK) timlerinden 164, Doğal Afetler Arama Kurtarma'dan (DAK) 6 personel görev alıyor.

486 gönüllü, 488 itfaiyeci, 200 Milli Eğitim Bakanlığı personeli, 534 sivil toplum kuruluşu gönüllüsü Hatay'daki çalışmalara destek veriyor.

Toplam 2 bin 80 kişinin katılımıyla süren çalışmalarda 5 K9 arama-kurtarma köpeği de faaliyetlerde yer alıyor.

3 binin üzerinde Mehmetçik, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılıyor

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Mehmetçik de deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarına yoğun katkı sağlıyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından Hatay, Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde arama kurtarma çalışmaları için Doğal Afet Kurtarma Taburları görevlendirildi.

Bunların yanı sıra Malatya'da arama kurtarma çalışmalarına 2 binin üzerinde personelle destek sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri, kentte çadır kurma çalışmalarına başladı. Yeteri kadar komando da arama kurtarma çalışmaları için Malatya ve Kahramanmaraş'a gönderilirken Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da Mehmetçik tarafından halka sıcak yemek, su ve kumanya dağıtılıyor.

Öte yandan KKTC'de görevli Doğal Afet Yardım Takımı da Gaziantep'teki arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için yola çıktı. Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına şu an itibarıyla AFAD'tan gelen talepler doğrultusunda 3 binden fazla Mehmetçik katkı sağlıyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Hatay'a geldi.

Serinyol'da depremin etkilediği, 3 askerin şehit olduğu 8'inci Komando Tugay Komutanlığında incelemelerde bulunan Akar, son duruma ilişkin bilgi aldı. Daha sonra kriz merkezine geçen Akar, kentteki arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı deprem bölgesine yönelik "hava yardım koridoru"na devam ediyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılması için dün sabah saatlerinden itibaren Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 37 hava aracıyla 120 sorti yapıldığını bildirdi.

MSB'den yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığının, çetin hava şartlarına rağmen tüm imkanlarıyla gökyüzünde köprü kurmaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Sabah saatlerinden itibaren 37 hava aracımızla 120 sorti icra ettik. Depremden etkilenen bölgelere yardım ulaştırmaya ve destek vermeye devam ediyoruz." bilgisi paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de meydana gelen depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıkladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Hatay'da yaralananlar, Mersin'e sevk edilmek üzere TCG İskenderun gemisine alınmaya başlandı.

Görevlendirilen Deniz Kuvvetlerine ait TCG İskenderun gemisi, depremde yaralananları almak için İskenderun Limanı'na yanaştı.

Limana ambulanslarla sevk edilen yaralılar, ekiplerce gemiye alınmaya başlandı.

Yaralılar, tedavileri için Mersin'e sevk edilecek. 

Avrupa'dan 850'nin üzerinde uzman Türkiye için harekete geçti

Dünyanın pek çok ülkesinden arama kurtarma ekipleri yardım için yola çıkarken, 13 üye ülkenin Türkiye'ye arama kurtarma ekibi göndereceği bilgisini paylaşan AB, acil durum haritalama hizmetleri sağlamak için Copernicus uydu sistemini de etkinleştirdi. Avrupa'nın tamamından ve Uluslararası kurumlardan taziye ve dayanışma mesajları geldi.

Depremde hayatını kaybedenler için ülke genelindeki camilerde sela okundu

Diyanet İşleri Başkanlığının çağrısıyla Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler için ülke genelindeki camilerde sela okundu.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelindeki 90 bin camide, yatsı ezanından yarım saat önce depremde hayatını kaybedenler için sela verildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Malatya'da incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremin ardından Malatya'ya giden Milli Eğitim Bakanı Özer ve Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, bölgede incelemelerini sürdürüyor.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinin ardından merkezdeki incelemelere katılan Özer, vatandaşlarla bir araya gelerek "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Bakan Özer, Bakan Ersoy, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Van Valisi Ozan Balcı ile akşam saatlerinde Yeşilçam tesislerindeki vatandaşları ziyaret etti.

Burada vatandaşlarla görüşen Özer ve Ersoy, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu, tüm ihtiyaçların devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da sabah saatlerinde Gaziantep 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelerek yetkililerden deprem bölgesinde yapılan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Kurum, daha sonra Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde deprem koordinasyon merkezlerini ziyaret etti.

Murat Kurum, daha sonra depremden etkilenen bölgelerde enkaz altında kalan vatandaşların arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi ve depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek acılarını paylaştı.

Bakan Kurum'a, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül eşlik etti.

Kahramanmaraş'ta depremzedeler için yaklaşık 5 bin çadırın kurulumu başladı

Kahramanmaraş'ta depremzedelerin barınabilmesi için çadırların kurulumları gerçekleştiriliyor.

Garnizon Komutanlığı askerlerince 12 Şubat Stadı'na 120, Saim Çotur Stadı'na 256, Batıpark'a 72, Atatürk Parkı'na 200, jandarma tarafından da çeşitli bölgelere 4 binin üzerinde olmak üzere toplam 4899 çadır inşa edilecek.

Depremlerden en fazla etkilenen kentlerden biri olan Malatya'da da vatandaşlar Merkez Spor Salonu'nda ağırlanıyor.

Spor salonuna gelen bazı depremzedeler geceyi burada geçirirken, salon dışında da AFAD tarafından yemek dağıtımı yapılıyor.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Ebubekir Kayhan, kentteki tüm spor salonları ve gençlik merkezlerinin, depremzedelerin kullanımına açık olduğunu belirtti.

Adana ve Osmaniye’de depremzedeler, çadırlara ve kapalı spor salonlarına yerleştiriliyor

Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde AFAD ekiplerince kurulan çadırlara depremzedeler yerleştirilmeye başlandı.

Merkez Çukurova ilçesinde evleri hasar görenler için Yurt Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nda AFAD ekiplerince 100 çadır kuruldu.

Depremzedeler, çadırlara yerleşmeye başladı.

Ekiplerce vatandaşlara sıcak yemek dağıtımına başlandı.

Osmaniye’de de kurulan çadır, kapalı spor salonları ve sosyal tesislere depremzedeler yerleştiriliyor.

Kent genelinde evleri hasar görenler için, AFAD ekiplerince kurulan çadırlara, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Tosyalı Kapalı Spor Salonu ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sosyal Tesislerine depremzedeler yerleştirilmeye başlandı.

AFAD ve Türk Kızılay ekiplerince vatandaşlara sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.

Jandarma ve polis ekipleri ise olası depremler için tahliye noktalarında nöbet tutuyor.

Diyarbakır'da depremden etkilenenler "geçici barınma alanları" ve çadırlarda konaklıyor

Diyarbakır'da yıkılan binalarda enkaz altında kalanların kurtarılması için AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Kentte Valilik ve Büyükşehir Belediyesince de vatandaşların güvenli bir ortamda konaklaması için merkez Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerindeki 10 okulun kapalı spor salonunda "geçici barınma alanları" oluşturuldu.

Ayrıca kentteki Selahattin Eyyubi Kent Meydanı'na çadırlar kuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.