Dengbêj Şakiro anısına geceye büyük ilgi

Dengbêj Şakiro anısına geceye büyük ilgi

Dengbêj Şakiro, ölüm yıl dönümünde şarkılar söyleyerek anıldı.

HDK, HDP, Mezopotamya Kültür Merkezi (MCC) ve Gölge Kültür ve Sanat Merkezi (GKSM), Dengbêj Şakiro'yu Cem Karaca Kültür Merkezi'nde andı. Anma gecesi sanatçı Devrim Demir'in sunumuyla gerçekleştirildi. 
 
Anma gecesine HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yazar Murathan Mungan, Dengbêj iroakiro'nun ailesi Teyfîk Deniz, Şakiro, Dengbêj Kazo, Dengbêj Zahiro, Dengbêj Xenî, Dengbêj Mihemedê Beyro, siyasi parti üyeleri ve yüzlerce kişi katıldı. Salonda boş koltuk olmadığı için birçok seyirci de koridorda oturdu. 
 
Önce yazar Murathan Mungan konuştu. Mungan, "Vicdan, adalet, adalet ve sadakatin yitirildiği bir zamanda takdir önemlidir. Endişelerin arttığı bir zamanda böyle bir geceyi kutlamak önemlidir. Şarkı söyleme geleneğini hatırlayanları kutluyorum." 
 
Mungan da tutuklulara dikkat çekerek, "Onları cezaevlerinde rehin alan iktidarlara selam olsun" dedi. 
 
GKSM tiyatro grubu daha sonra sahne arkasında Shakiro'nun "Kekê Xiyaseddin" adlı şarkısını seslendirdi. 
 
Sanatçı ve yazarlar Ömer Güneş, Şbrahim Şahin, Hozan Marûf ve Hozan Demdin videolu mesaj gönderdi. Ciwan Haco da anma gecesinde bir kısa mesaj gönderdi. 
 
Shakiro'nun arkadaşları Dengbêj Kazo, Dengbêj Zahiro ve Dengbêj Mihemedê Beyro da Şakiro ile olan dostluklarını anlattı. Ardından seçmenler bağırdı. 
 
Shakiro'nun hayatını anlatan videonun ardından kardeşi Teyfik Deniz, insanların Shakiro'yu ondan daha iyi tanıdığını söyledi. Deniz, Shakiro'yu herkesin tanıdığını ve sevdiğini sözlerine ekledi. Deniz, konuşmanın ardından Şakir ile ilgili bir açıklama yaptı. 
 
Anma töreninin sonunda bir jüri belirlendi. Dengbêj Salih, Dengbêj Hediye, Dengbêj Eylül Nazlıer, Dengbêj Erhan Kaya kilam gotin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.