Demirtaş'tan ortak aday açıklaması: "Top Altılı Masa'da"

Demirtaş'tan ortak aday açıklaması: "Top Altılı Masa'da"

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin 2023 seçimlerinde kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracağına ilişkin açıklamasıyla ilgili konuştu.

İz gazeteden Pınar Teke'nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, "HDP, ortak aday için kapılarını tümden kapatmadan, kendi adayı için ciddiyetle hazırlık yapıyor. Durum şimdilik budur. Top da Altılı Masa’dadır” açıklamasını yaptı.

Demirtaş Altılı Masa’dan beklentisine ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı:

“Altılı Masa diyalog için önemli ve kıymetli bir deneyimdir ama yetmez, kimsenin dışarıda bırakılmayacağı bir demokratik Cumhuriyet için daha cesur olmak gerek. ‘AKP-MHP’nin trolleri saldıracak, oy kaybedeceğiz’ diye korkmak büyük kaybettirir. Genişlemek oy da kazandırır, aydınlık yarınları da.”

HDP’nin hesaplarına bloke konulmasını “siyasi tehdit” olarak yorumlayan Demirtaş, “Biz 7 Haziran 2015’te yüzde 13.2 ile barajı geçtiğimizde tek kuruş Hazine payı almıyorduk. Gerekirse aynen o günlerde olduğu gibi büyük bir halk dayanışmasıyla seçim kampanyası yürütülür” ifadelerini kullandı.

Article share to

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.