DEM Parti'den Yüksekova'da görkemli açılış

DEM Parti'den Yüksekova'da görkemli açılış

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM PARTİ), Yüksekova’da binlerin katılımı ile seçim bürosu açılışını yaptı.

31 Mart yerel seçimleri için siyasi partilerin çalışmaları devam ediyor. 2019 yerel seçimlerinde Yüksekova’da HDP ismiyle yüzde 66,18 oranında oy alan DEM Parti, ilçe seçim bürosunu açılışını gerçekleştirdi.

İlçenin Sanat Sokağı’nda düzenlenen açılışa DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Hakkari Milletvekilleri Öznur Bartın ile Onur Düşünmez, Hakkari il, il ve belde belediye başkan adayları, Hakkari il, ilçe ve belde yönetimleri ile binlerce vatandaş katıldı.

60-135

Açılış töreninde ilk olarak konuşan DEM Parti İlçe Eş Başkanı Ercan Sevmez, seçimlerde yüzde doksan oy oranı hedeflediklerini kaydetti.

Ardından konuşan DEM Parti Yüksekova Belediye Eş Başkan adayı Şadiye Kırmızıgül, “Yüksekova adaylarına inanın. Söz veriyoruz ki; halkımızla beraber, demokratik bir belediyecilik yürüteceğiz” dedi.

54-64

Belediye Eş Başkan adayı Şoreş Diri ise “Buradan zindanlara selam gönderiyorum. Remziye Yaşar, Leyla Güven, Gülten Kışanak, Bekir Kaya, Selçuk Mızraklı, Selahattin Demirtaş’a selam olsun. Erdoğan iktidar kimde ise hizmet için belediye onlarda olmalı diyordu. Buradan Yüksekova halkına soruyorum, 8 yıldır iradenize kayyum atandı. Yüksekova için ne hizmet yaptılar. Yüksekova Belediyesi’ni borca boğdular. Halkımıza söz veriyoruz 31 Mart’ta bu talana son vereceğiz, 1 Nisan’da da özgürlük halayına duracağız” şeklinde konuştu.

52-91

Son olarak söz alan Eş Genel Başkan Bakırhan, “Yüksekova, Cilo dağı gibi başı diktir. Yüksekova,  mücadelenin toprağıdır. Bütün dünya Yüksekova’nın direnişini biliyor. Biz sizinle başı dik haldeyiz. Bize güç veren Yüksekova’da seçim startını vermekten çok mutluyuz. Diğer siyasi partiler büyükşehirlerden seçim startı verdiler. Biz seçim startımızı Şemdinli’den, Yüksekova’dan, Hakkari’den verdik. Bunun ne anlama geldiğini biz çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediyeye atanan kayyumlara da değinen Bakırhan, “Yüksekova kayyumu Ankara, İstanbul ve büyükşehirler ile yarışıyor. Ama borç yapma konusunda yarışıyor” dedi.

51-140

53-66

55-116

57-48

58-63

 

61-89

62-71

64-41

65-77

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.