Hakkari DEM Parti'den Tepki!

Hakkari DEM Parti'den Tepki!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM PARTİ) Hakkari İl Örgütü, Ak Partinin seçim bürosunun önünde düzenlediği '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinliğine basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

DEM Parti Hakkari İl Örgütü, Hakkari Valiliğinin Ak Parti kadın kollarının '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinliğine çarşı merkezini trafiğe kapatmasına tepki amacıyla basın açıklaması düzenledi. 

Seçim irtibat bürosu önünde düzenlenen açıklamaya DEM Parti Belediye Eş Başkan Adayları M. Sıddık Akış, Viyan Tekçe, İl Eş Başkanları Kadir Şahin, Hümeyra Armut ve partililer katıldı. 

Burada konuşan DEM Parti İl Başkanı Kadir Şahin şu ifadelerde bulundu;

''Parti çalışmalarımızı ve seçim çalışmalarımızın bir ayağı olan etkinliklerimizin görünür olmaması için her engeli çıkarın Hakkâri Valiliği söz konusu Akp olunca partimize yasak gördüğü her şeyi unutup her türlü kolaylığı akp ye göstermektedir dedi. 

Hakkari Valisinin Akp seçim kampanyası görevlisi gibi davrandığını ifade eden Şahin," Partimizin kadın meclisinin izin alarak kutlamak istediği 8 Mart Dünya Kadınlar günü için son ana kadar her türlü zorluğu çıkarıp , bayraklarımızın bile asılmasına engel çıkarıp  alan düzenlemesini engellemişken, AKP nin yapacağı etkinlik için Hakkari’nin en işlek caddesini sabahın ilk saatlerinde trafiğe kapatıp daha önce aldığı kararları bile görmezden gelmiştir. Söz konusu partimiz olunca yasaları zorlayıp her türlü engeli çıkaran valilik mesele akp olunca daha önce almış oldukları kararları bile görmezden gelmektedir. Seçim büromuzun açılışında etkinliğe  bir saat kala yolu trafiğe kapatan valilik, AKP için sabit platform izni verip sabahın ilk saatlerinden itibaren yolu kapatmıştır. Akp il başkanından daha çok akp seçim kampanyası için çalışan Hakkâri valisine buradan sesleniyoruz, AKP li olabilirsiniz ama oturduğunuz koltuk yasalarla yöneteceğiniz bir koltuktur. Emrinizde çalışan kurum ve kurum amirlerinin birer Akp çalışanı gibi çalışmalarına göz yumamazsınız. Kurumların ve kurum amirleri emrinde çalışanları akp kampanyasına katılmaya zorlayamazlar ve bu yönlü planlama yapamazlar.

Herkesin gözü önünde yasaların amir hükümleri çiğnenirken Hakkâri valisinin bunları görmezden gelmesi suçtur.

Yasa gereği Seçime katılan siyasi partiler ve adaylar, seçimin başlangıç tarihinden seçim propaganda süresinin sona ermesine kadar, kendilerini tanıtıcı nitelikte broşür, el ilanları, parti bayrağı, poster, afiş veya ses ve görüntü içeren CD, DVD gibi her türlü yayını dağıtmakta serbesttir. Siyasi partiler ve adayların, bu fıkrada belirtilenler dışında herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtmaları, dağıttırmaları yasal olarak suç olmasına rağmen Hakkâri de Akp suç olan bu durumları bir seçim kampanyası olarak Hakkâri valisinin ve Cumhuriyet savcılarının gözü önünde yasalmış gibi çok rahat yapabiliyorlar. Halka dilenci gibi bakan ve böyle bir seçim kampanyası yürüten anlayışı onurlu Hakkari halkı adına kınıyoruz. 
Tüm halkımızı rencide eden bu durumlara karşı halkımız adına şunu söylüyoruz, Hakkâri halkı iradesini sizin yaptığınız insan onurunu rencide eden uygulamalarla satacak bir halk değildir. Kurum amirlerinin kendi çalışanlarını özellikle, kurumlarda çalışan kadın arkadaşlarımızı kurumun etkinliğine katılım zorunlu diye mesaj atılıp akpnin etkinliklerine götürülüp, akp kampanyaları için zorlamaları ve buna yönelik planlamalar yapmaları suçken, tüm bunları normalleştiren bir anlayışın Hakkâri valisinin telkinleri ile yapıldığını biliyoruz.
Bu kanunsuz ve suç teşkil eden uygulamalar için buradan uyarıyoruz.
Kimsenin bunları  yapmaya hakkı ve yetkisi yoktur. Parti olarak hakkımızı rencide eden Akp nin onur kırıcı seçim kampanyasını ve Valiliğin partiler arasında ki keyfi uygulamalarını kabul etmediğimizi buradan bir daha belirtiyoruz. Bir hafta önce basın üzerinden yazılı olarak Cumhuriyet savcılarına yaptığımız resen suç duyurusunu burada bir daha tekrarlıyoruz . Cumhuriyet savcılarını yasa gereği göreve davet ediyor" diye konuştu.

86322532-27f9-4a32-bf49-272efd0afe00.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.