DEM Parti’den ‘darp edilen imam’ açıklaması

DEM Parti’den ‘darp edilen imam’ açıklaması

DEM Parti Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Kaymakam Burak Akeller’in imam M.K’yi darp ettiği iddiası üzerine yaptığı açıklamada olayı konayarak Akeller'in görevden alınmasını istedi.

 

DEM Parti Halklar ve İnançlar Komisyonu, “İmama yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz” başlıklı bir açıklama yayınladı.

Cumhuriyet’in yüz yıllık tarihi boyunca din-devlet ilişkileri açısından birçok olumsuz örnek yaşandığı kaydedilen açıklamada, “Tarihsel bellek, devletin dini kendi çıkarları doğrultusunda kullanmasının deneyimleri ile maluldür. Bununla birlikte, böylesine çirkin bir saldırının gerçekleştiğine tanık olmadık. İmamı kendi memuru olarak gören ve asgari bürokratik kuralları dahi yok sayan Kaymakam Burak Akeller’in yetkililer tarafından derhal görevden alınmasını ve tüm kamuoyundan özür dilemesini bekliyoruz. İtibarı lükse, şatafata sığdırmış olan Diyanet’in bu konudaki sessiz tutumunu da halklarımızın takdirine bırakıyoruz. İktidar bilmelidir ki; imamlar tüm devlet yapısıyla yıllardır şekillendirmeye çalıştıkları itaatkar memurlar değildir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.