DEM Parti yöneticisi silahlı kavgada yaşamını yitirdi, oğlu ise ağır yaralandı

DEM Parti yöneticisi silahlı kavgada yaşamını yitirdi, oğlu ise ağır yaralandı

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba (Segirka) beldesinde husumetli aileler arasında çıkan silahlı kavgada DEM Parti yöneticisi Ahmet G. hayatını kaybetti, oğlu Abdurrahim G. ise ağır yaralandı.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesine bağlı Taloka köyünde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belde Örgütü yöneticisi Ahmet Gün ile oğlu Abdurrahim Gün’ün içerisinde bulunduğu araç tarandı.

Ahmet Gün, olay yerinde hayatını kaybederken, ayağından yaralanan oğlu Abdurrahim Gün ise Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

'YEREL SEÇİM ÖNCESİ BİR ATMOSFER YARATMAK İSTİYORLAR'

Saldırının ardından DEM Parti Şırnak Milletvekilleri bir toplantı yaptı. Toplantının ardından Gazete Duvar'a açıklama yapan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, "Ahmet Gün partimizin bir emektarıdır. Gün ailesi uzun süredir tehdit ediliyor. Ancak tehdidin gerekçesini ve tehdit edenlerin kim olduklarını henüz öğrenemedik. Bu saldırı ve bu saldırıya zemin hazırlanması tesadüf olamaz. Şırnak'ta bir takım karanlık güç odakları yerel seçim öncesi başka bir atmosfer yaratmak istiyor. Buna izin vermemek gerekiyor" dedi.

SORUMLULUK ÇAĞRISI

Öte yandan DEM Parti sosyal medya hesabından da bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesi yöneticimiz, meclis üyemiz, emektarımız Ahmet Gün’ü silahlı bir saldırı sonucunda kaybettik. Babasıyla birlikte odun toplamaya giden Abdurrahim Gün de olay yerinde yaralandı, şu anda Şırnak Devlet Hastanesinde ameliyat edilmektedir. Şırnak’ta yaşanan hiçbir saldırının tesadüf olmadığını vurgulayarak, konunun derhal soruşturulup açığa çıkarılması için yetkilileri sorumluluk almaya çağırıyoruz.  Failler derhal bulunup adalet önüne çıkarılmalıdır. Bu karanlık siyasete son verilmelidir. Sevgili Ahmet Gün’ü kaybetmenin derin acısıyla, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Tedavisi süren Abdurrahim Gün’e acil şifalar diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.