Çukurca’nın girişimci kadınları iş başında

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bir araya gelen 5 kadın evde ürettikleri ürünleri açtıkları işyerinde piyasaya sürerek aile ekonomilerine katkı sağlamaya başladı.

TURGUT SARI - HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İlçenin farklı mahallelerine oturan ve boş zamanların evlerinde ürettikleri gözleme, lavaş ekmeği, yöresel turşu, reçel gibi ürünleri bir araya getiren kadınlar şimdi de kendi işyerlerini açtı.

nimet.jpg

Nimet Akgül, Sinem Duman, Nedret Ertunç, Emine Ertunç ve Gülseren Duman; onlar fırsat verildiği takdirde başarılı olacaklarını her fırsatta gösteren Çukurca ilçesinin kadın girişimciliğinin en başarılı örnekleri.

akgul.jpg

Hem ev işi yapıp hem de boş zamanlarında üretim yapıyorlar. Yöresel lezzetleri unutturmuyorlar. Evlerini geçindiriyorlar. Çocuklarının, eğitim masraflarını karşılıyorlar. Zevkle yaptıkları gözlemeleri, lavaş ekmeğini, reçelleri, turşuları, mantıları, köfteleri kendi mekanlarında konuklarına ikram ediyor ve para kazanıyorlar.

Genç girişimci Nimet Akgül’ün ortaya attığı fikirle güç birliği yapan kadınlar, kendi işini yaparak, kendi ayaklarının üzerinde durmanın güzel bir örneğini sergiliyorlar.

İlçenin Cumhuriyet Mahallesinde Çukurca Belediyesinin verdiği dükkanda Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, Belediye Başkanı Ensar Dündar, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Ak Parti İl Başkanı A. Mütalip Özbekin tarafından hizmete açıldı.

Evli ve 3 çocuk Annesi Nimet Akgül, işyerinin açılışına katılan ve kendilerine bu imkanı sunan herkese teşekkür etti.

Girişimci Gülseren Duman’da kadınların güç birliği yaparak açtıkları iş yerinin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

2.jpg

3.jpg

1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.