Çukurca'daki Öğrenci ve velilere Kürtçe beste yaptı!

Çukurca'daki Öğrenci ve velilere Kürtçe beste yaptı!

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Akkaya (Serispi) köyünde 2001 ve 2003 yıllarında Öğretmenlik yapan Levent Altuntaş, orada görev yaptığı süre içerisinde Öğrencilerin ve velilerin ona hitap ettiği Kürtçe sözcüklerden beste yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yaşadığı anıları Hakkari Objektif Haber'e anlatan Öğretmen Levent Altuntaş şöyle konuştu;

''2001-2003 Yılları arasında Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Akkaya (Serispi) köyünde 42 öğrencinin birleştirilmiş sınıflı bir okulda eğitim gördüğü zamanlarda iki yıl ilkokul öğretmenliği yaptım. Köye gelen ilk kadrolu öğretmen bendim, benden önce okulda farklı üniversitelerden mezun olmuş o yöreye mensup arkadaşlar eğitim vermişler. Benim köye ve köyün çetin şartlarına alışmam biraz zaman aldı fakat öğrencilerimin sevgisi ve köylülerin ilgisiyle birçok zorluğun üstesinden geldim. Soğuk kış şartlarında okulda ve evimde öğrencilerimin getirdiği odunlarla ısınıyorduk.Karnım acıktığında köylülerin tepsi içerisinde yoğurt ve ekmeği okula kadar getirmeleri dünyanın en lezzetli yemeğiydi benim için.Türkülerle Türkçe öğrettiğim öğrencilerimden yine türkülerle Kürtçe öğrendim. Çekinerek geldiğim Hakkari'den üzülerek ayrıldığım günden bugüne tam on yedi yıl geçti. İki yıl eğitim verdiğim öğrencilerimin mesleki anlamda bir yerlere gelmesi ve beni hala arayıp sormaları dünyanın en büyük mutluluğu benim için. Hakkari'de yaşadığım zorlu,maceralı bir o kadar da güzel anılarımı köyde çektiğim ve çoğunu çocuklardan oluşan fotoğraflarla birlikte bir kitapta toplamaya karar verdim.

Video kısa sürede büyük bir ilgi gördü.

1-20201129140131.jpg2-20201129140131.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
16 Yorum