Çukurca'da Toplu Açılış Törenleri Gerçekleştirildi

Çukurca'da Toplu Açılış Törenleri Gerçekleştirildi

Hakkari valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Çukurca Zap Kadın Kooperatifi ile Geleneksel Okçuluk Kulübün açılışına ve Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışmasının Ödül Törenine Katıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çukurca ilçesinin ziyaret eden Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, ilk olarak, Çukurca Kaymakamlığı, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla Şehit Jandarma Üsteğmen Adnan Bahat Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde, “Geleneksel Okçuluk Kulübü” açılışını yaptı. Burada Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu’dan atölye hakkında bilgi alan Vali Çelik, açılışı gerçekleşen 50 kişi kapasiteli okçuluk kulübünde, öğrencilerle yakından ilgilenerek okçuluk sporu ve gelecek hayalleri üzerine sohbet ederek, kulüp salonunda, bilek güreşi sporcusu ile bilek güreşi yaptı.

20.jpg

Çelik daha sonra, Kaymakamlığı destekleri ile kurulan Çukurca Zap Kadın Kooperatifi açılış törenine katıldı. 2024 yılında kurulan, 7 kadın kurucu ortağı ve üreticisi bulanan kooperatif üyeleri Vali Çelik’e, kadın üreticileri tarafından hazırlanan Çukurca yerli tahini, dağ kekiği, el yapımı kilimler, çantalar gibi ürünleri ile yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

6.jpg

Vali Çelik, üretilen ürünleri inceleyerek doğal ve kültürel bir yapıyı yansıtması sebebiyle kooperatifin sahip olduğu önemi vurguladı.

Bu kooperatif sayesinde, Çukurca’lı kadınların yöresel ve organik ürünlerini pazarlayabildiği aynı zamanda, el emeği göz nuru ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkı sağlama imkânı bulduklarını ifade eden Çelik şu ifadelerde bulundu;

‘’ Bu gün güzel bir vesileyle bir araya geldik. Kadınların beraber olma, birlikte olma iradesi çok güçlü, toplumun her kademesinde kadın istihdamının bizlere kattığı büyük bir güç var, dolayısıyla kadınlarımızın, kızlarımızın kendi ayakları üzerinde durması, okuması bizlere büyük bir güç katıyor, kadınların kalplerinde barındırdıkları en büyük şey ‘’ Sevgi ‘’ bizler birçok kötülüğü, kadınlarımızın her alanda rol alması ile sevgileri ve merhametleri ile yenebiliriz, iyiye çevirebiliriz. Bu sebeple kadın kooperatiflerinin güçlenmesi ve kadınların istihdamda ki yerlerinin artması konusunda hepimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu amaçla hizmet eden emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum, ellerinize, gönüllerinize sağlık. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutluyorum, kadın kooperatifleri sürecine inancınız birbirinize desteğiniz yürekten olsun, sevgi ve iyilikle kalın ’’ dedi.

24.jpg

Çukurca İlçe Müftülüğün Av. Mehmet Fatih Turan Camii’nde Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Ödül Törenine de katılan Vali Çelik, Dereceye girerek 1. olan Ümmü Gülsüm Durmuş, 2. olan Ahmet İstekli ve 3. Olan Şehriban Karakurt’a ödülleri takdim etti. 

Programlara Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Atilla Dündar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Engin Çağlayan ve vatandaşlar katıldı.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

5.jpg

23.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.