Çukurca’da eğitim seferberliği

Çukurca’da eğitim seferberliği

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde; hayata geçirilen "Sınırda Sınırsız Eğitim Var Projesi" birinci ayını geride bırakırken, proje ile ilçedeki eğitim kalitesi yükselecek.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çukurca’da eğitim-öğretim kalitesini arttırmak, öğretmenlerin mesleki verimliliklerini ve öğrencilerin başarısını yükseltmek, araştırma, değerlendirme ve analizlerle eğitim faaliyetlerini daha nitelikli hale getirmek için hayata geçirilen ‘Sınırda Sınırsız Eğitim Projesi’ birinci ayını geride bıraktı. 

Kaymakamlık, belediye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekleriyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce sürdürülen proje hakkında bilgi veren İlçe Kaymakamı Hasan Kurt, proje ile akademik başarıyı artırma, sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılarak, öğrencilerin sınavlardaki başarılarının arttırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Çukurca’da bir eğitim seferberliği başlattıklarını belirten Kaymakam Kurt, “Eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak, öğretmenlerin mesleki verimliliklerini ve akademik performansını yükseltmek ve öğrencilerin her alanda başarısını yükseltmek amacıyla böyle bir projenin hayata geçirdik. Projenin paydaşları olan tüm kamu kurumları ve velilerimiz ile bu projeyi sürdürüyoruz. Pandemi sürecinde eğitim alanında yaşanan sorunların ortadan kaldırılması ve öğrencilerin sınavlardaki başarısını yükselteceğiz. İnşallah Çukurca'daki çocukların ve gençlerin güzel yarınlarını, hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan da, hayata geçirdikleri proje ile ilçedeki eğitimin kalitesini yükseltmeyi; öğrenci ve öğretmenlerin motivasyonunu artırmayı hedeflediklerini söyledi. 

Müdür Doğan, “İlçemiz genelinde eğitim ile ilgili sorunların ele alınarak eğitim ve öğretimin kalitesinin yükselmesi adına; başta akademik alan olmak üzere tüm sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde planlanan stratejiler doğrultusunda okullarımızda öğrencilerin başarısını yükseltmek, öğrenci-öğretmen iletişimini sağlamaktır. Bölgemizde görev yapan öğretmenlerimizin mesleki motivasyonlarını arttırarak, bilgi ve birikimlerini etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamak için, hizmet içi eğitimlerin, Çukurca Öğretmen Akademileri programlarının sağlanması ve sosyal kültürel etkinliklerin sayısının arttırılması yönünde yapılan çalışmaları içermektedir. İlçemizde eğitim ve öğretimin,  inovasyonel bir bakış açısı ile eğitimin niteliğini ve kalitesini arttırmak, gerek karşılıklı gerek çok taraflı bilgi paylaşımını sağlıklı hale getirmek, süreklilik arz eden araştırma, analiz ve değerlendirmelerle eğitim faaliyetlerini daha da nitelikli hale getirmek amacıyla  ‘’Sınırda Sınırsız Eğitim Projesi’’ hayata geçirilmiştir” dedi. 

‘Sınırda Sınırsız Eğitim Projesi ‘ eğitimin kalitesi ve verimliliğini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Doğan, “Öğrencilere açık ve etkili düşünebilme, yazabilme ve problem çözme becerisi kazandırılacaktır. Farklı bakış açıları geliştiren, hayal gücü zenginleşmiş, analiz gücü yüksek öğrenciler yetiştirilecektir. Akademik başarının artırılması ve İlçemizde yapılan bu proje faaliyetinin örnek teşkil etmesi sağlanacaktır. Yetenekleri keşfedilen öğrencilerin yetenek okullarına yerleştirme oranının artırılması sağlanacaktır. Salgın sürecinde öğrenci ve öğretmenlerimizde oluşan moral motivasyon programları yapmak için faaliyetler yapılacaktır. Başarıyı etkileyen faktörlerin neden ve sonuçlarını iyi analiz ederek gelişerek ve geliştirerek el birliği ile çözüm ve pozitif sonuçlara ulaşmayı hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı. 

Doğan, hayata geçmesinde büyük katkısı olan İlçe Kaymakamı Hasan Kurt, projeye katkı sunacak olan Belediye Başkanı Ensar Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım’a teşekkür etti.

333cbbd3-9b61-425b-bf95-45ff9c5af59f.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.