Çukurca seraları mahsul vermeye başladı

Çukurca seraları mahsul vermeye başladı

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Belediye tarafından geliştirilen bir proje kapsamında kurulan seralarda ekilen domates, salatalık ve çilek fideleri büyüyerek mahsul vermeye başladı.

Çukurca Belediyesi, ilçedeki verimli toprakların değerlendirilmesi ve örtü altı tarımın geliştirilmesi için hayata geçirdiği seracılık projesiyle hem üretim yapıyor hem de çiftçilere rol model oluyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteğiyle yürütülen proje kapsamında Beşük mevkiiinde 10 dönüm arazi tahsis eden belediye, bu alanda 1 dönüm üzerinde iki sera kurdu.

İki yıldır, seralara domates ve salatalık eken belediye ekipleri, seraların arka tarafındaki yaklaşık 2 dönümlük alanda da çilek fidelerini toprakla buluşturuyor.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, ilçenin Emirşaban Mahallesi Beşük mevkisinde kurulan seralarda bir ay önce ekilen domates, salatalık ve çilek fidelerinden mahsul almaya başladıklarını belirtti.

Bir işçi gibi serada çalışan Belediye Başkanı Dündar, "Ekiplerimiz tarafından, iki ay önce seralarımızda ekilen domates ve salatalıklardan ilk mahsüller toplanarak, marketlerin yarı fiyatına satışa sunuldu. Amacımız gençlerimizi tarıma yönlendirerek verimli olan topraklarımızda ürün elde edip ilçenin ihtiyacı olan sebze ve meyvenin temin edilmesine katkıda bulunmaktır. ” ifadelerini kullandı.

Resim

Resim

Resim

Resim

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.