CİSAD'tan Red Bull temsilcisine tepki!

CİSAD'tan Red Bull temsilcisine tepki!

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Yönetim Kurulu adına açıklamayı Sosyolog-Ceza Hakimi Avukat Turgut Besi yaptı.

Besi, Red Bull Türkiye Pazarlama Müdürü sıfatı ile Red Bull Sirketi adına talihsiz açıklamalarda bulunan ve kenti  kamuoyunda güvensiz bölge göstererek rencide ettiğini söyledi.

Besi, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi. '' Red Bull Türkiye Spor Pazarlama Müdürü sıfatını taşıyan 0.E. tarafından "sponsoru oldukları Dünyaca ünlü Fabi isimli sporcunun" ekibi ile birlikte 1-2 hafta süre için Hakkâri ilinde bulunma ve Hakkari ilimizin doğal güzellikleri ve spor mirasını, dünya kamuoyuna çekecekleri belgesel ile tanıtma taleplerini; “Hakkâri ili, terör olayları nedeniyle 2-3 yıl öncesine kadar ‘olağanüstü hal’ denilen bir yerdi. Üstüne üstlük, şehir Irak ve Suriye sınırları arasında yer alıyor, bu nedenle bölge ‘zor’ durumlardan daha ciddi riskler içeriyor. .. Üstelik şehir Irak ve Suriye sınırları içerisin de yer alıyor.. Sporcumuz ve yapım ekibi güvenlik sorunlarıyla karşılaşabilir. Red Bull ailesinin bir parçası ve Türkiye vatandaşı olarak 1-2 hafta orada kalmalarını kesinlikle tavsiye etmiyorum.  … Türkiye'de 81 şehir var ve kesinlikle kaçınmanız gereken tek şehir Hakkâri. ... Bilgilerimizi aktarıp Fabi'ye Hakkâri'ye gitmemesini tavsiye ederseniz seviniriz" şeklinde engellemeye çalışmıştır. Güzide kentimizi Irak ve Suriye arasında bir şehir olarak bilen coğrafi ve entelektüel bilgi birikimden uzak O. E’nin bu talihsiz ve şövenist yaklaşımını CİSAD ailesi olarak üzüntü ile karşıladığımızı ve gerçeklerden uzak önyargılı bu açıklamayı esefle karşıladığımızı belirtiriz:   

  Yapılan açıklama da ilgili şahıs: " Red Bull ailesinin bir parçası ve Türkiye Vatandaşı sıfatlarını " kullandığını açıkça ifade etmekle:

1. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin İdari birimleri tarafından derhal İlgili Şirket Temsilcilerine ulaşılarak "gerekli hassasiyeti " göstermeleri,

2. İlgili Red Bull Şirket yetkililerince Hakkâri ve genelde Türkiye Halkından özür dilemeleri ve mail gönderen şahıs hakkında idari işlemde bulunulması. 

3.  Halkı kin ve nefrete sürükleyen ve Türk Ceza Kanunumuzun 216/2 maddesin de "Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" şeklin de ifade bulan eylemden gerekli soruşturmanın başlatılması amaçlı Türkiye Cumhuriyeti Savcılarının görevlerinin gereğini yapmaları hususunda bilgilendirilmelerine... CİSAD olarak talepte bulunmaya karar verilerek idari ve hukuki süreç başlatılmıştır. CİSAD ailesi olarak İlimizin en yüksek mülki amirliği aracılığı ile adı geçen sporcunun misafirimiz olarak ilimize daveti ve misafir edilmesi talebinde bulunuyoruz.  Bu amaçla üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu saygı ile Kamuoyuna duyururuz.''dedi.

CİSAD YONETIM KURULU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.