CHP'li Duran 'YaşamHak' projesini anlattı

CHP'li Duran 'YaşamHak' projesini anlattı

CHP Kadın Kolları, 2021'de hayata geçirdiği 'YaşamHak' projesinde yeni bir uygulamayı daha ekledi. 81 ilde eş zamanlı yapılan açıklamada " Yalnız Değilsin, Biz Varız! 444 82 85 numaralı hattımızda size eşlik edecek olan bir kız kardeşiniz var." denildi

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından 2021 yılının Aralık ayında kadına şiddet ile mücadele kapsamında hayata geçirilen 'YaşamHak' projesine yeni bir uygulama daha eklendi.

Uygulamaya göre sadece şiddet mağduru kadınlarla birlikte artık kendini güvende hissetmeyen, tehdit altındaki kadınlar da yararlanabilecek. 

CHP Kadın Kolları tarafından projeyle ilgili 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldı.

Hakkari'de de Kadın Kolları Başkanı Suzan Duran projenin detayları hakkında açıklama yaptı.

Kadına yönelik şiddet ile mücadele etmek amacıyla 5 Aralık 2020 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, İstanbul Sözleşmesi’nin bir maddesini hayata geçirdiklerini belirten Duran, CHP Genel Merkezinde 'Alo Şiddet' hattı kurduklarını hatırlattı.

Projeye 'YaşamHak' adını verdiklerini ifade eden Duran 444 82 85 numaralı hattı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri sunduklarını kaydetti.

Şiddet gören kadınların yanında olmaya devam edeceklerini belirten Duran, "Karakollarda, savcılıklarda, hastanelerde, adliyelerde yanlarında oluyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet davalarını, mağdurlar ve aileleri ile dayanışma içinde takip ediyoruz. Şiddet mağduru çocuklara eğitim ve burs desteği verilmesine katkı sağlıyoruz. Projemiz kapsamında sivil toplum örgütleri, meslek odaları, barolar ve yerel yönetimlerle 100’ü aşkın protokol imzaladık. Bugüne kadar en az 6 bin 500 kadının hayatına bire bir dokunduk. Kadınların şiddet sarmalından kurtulmasına, ailelerin duruşma salonlarında yalnız kalmamasına ve çocukların eğitim hakkına ulaşmasına vesile olduk" dedi. 

'YaşamHak' mobil uygulamasını da hayata geçirdiklerini vurgulayan Duran, "Mağdurlara bir tuş yakınlığındayız" hatırlatması yaptı ve ekledi: "YaşamHak projemiz kapsamında, artık şiddet mağduru kadınların yanı sıra kendini güvende hissetmeyen kadınlara da çare olacağız. "Yalnız Değilsin Biz Varız!" 444 82 85 numaralı hattımızda size eşlik edecek olan bir kız kardeşiniz var. Kendinizi güvende hissetmediğiniz her yerde telefonun diğer ucundan size destek olacağız. Bir olumsuzluk yaşandığında kolluk kuvveti ile doğrudan iletişime geçerek, can ve mal güvenliğinizin sağlanmasını temin edeceğiz"

İstanbul Sözleşmesi'nin fesih edilmesinin ardından kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini ileri süren Duran açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı.

"Biz bu çarkı tersine çevirmeye kararlıyız. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle örgütlenme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki seçimlerin biz kadınlar için hayati öneme sahip olduğunu çok iyi biliyoruz. Buradan herkese çağrı yapıyoruz: Bize katılın!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.