CHP'li Budak'tan Yasin Aktay'a yanıt

CHP'li Budak'tan Yasin Aktay'a yanıt

CHP Ekonomi Masası Direktörü Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ın Hakkari temaslarında gündeme getirdiği 'Hakkari'nin hakkı olan İzabe Tesisi'nin Siirt iline kurulması tartışması büyüyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, CHP Ekonomi Masası Direktörü Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ın Hakkari'nin hakkı olan Çinko İzabe tesisinin neden Siirt'te yapıldığı sorusuna cevap vermiş ve Budak'ın bu açıklamaları üzerinden CHP'yi fitne yapmakla suçlamıştı.

Bu açıklama üzerine ikinci bir açıklama yapan CHP Antalya milletvekili ve Ekonomi Masası Direktörü Çetin Osman Budak, "Asıl fitne Hakkarililere verilen sözün tutulmamasıdır" dedi. 

Haber merkezimize açıklamalarda bulunan Budak, şu ifadeleri kullandı: 

Yasin Aktay’ın Hakkari’ye yapılan haksızlığı dile getirmemize “fitne” yakıştırması yapması, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olması nedeniyle beni hiç şaşırtmadı. Saray ve çevresi yapılan her eleştiride, dile getirilen her yanlışta, karşı tarafı fitnecilikle, bozgunculukla suçlamakta ustalaştılar. Asıl fitne Hakkâri halkına verilen sözün tutulmamasıdır. Bizzat 2017 yılında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Hakkari’de 390 milyon yatırımla, 4 bin 500 kişinin istihdam edileceği bir çinko izabe fabrikası kurulacağı sözü verilmiştir. O günden beri gerek Hakkarili iş insanlarının gerekse Hakkarililerin fabrika taleplerini iktidar duymazdan gelmiş, adeta kulağının üstüne yatmıştır.

Hakkâri ekonomisi, iktidarın sınır ticaretini kısıtlaması, tarım ve hayvancılığa darbe vurması nedeniyle zaten yeterince zor gülerden geçmektedir. Hakkarililerin kendi kentlerinde çıkarılan madenlerin, yerinde işlenerek kent ekonomisine daha fazla katkı sağlanmasını beklemeleri gayet doğaldır. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin herhangi bir kente fayda sağlayacak, herhangi bir yatırıma itiraz etmesi söz konusu bile olamaz, ancak ülke servetlerimizin özellikle Katarlı yatırımcılara altın tepside sunulmasına itirazımız var.  Hakkari’ye söz verilen, ancak Siirt’te kurulan tesisin özel sektör tercihi olarak sunulması iddiası da beni sadece gülümsetmektedir. AKP iktidarının kurmuş olduğu çarpık düzende, devlet-özel sektör arasındaki ayrım neredeyse tamamen ortadan kalkmış durumdadır. Öyle olmasa, bir Cumhurbaşkanı Başdanışmanının, özel bir şirketin Onursal Yönetim Kurulu Başkanı olarak nasıl bir görev üstlendiğini anlamak mümkün olmazdı.  

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yasin Aktay ‘Hakkari’ye de yatırımı CHP yapsın’ önerisini de getiriyor. Hiç meraklanmasın. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde AKP iktidarında satılan ya da kapatılan şeker fabrikaları, tekel fabrikaları başta olmak üzere, bölgenin ekonomisine katma değer sağlayacak, ve kalkınmasına yardımcı olacak yatırımlar iktidarımızda hızla yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.