CHP Hakkari’den Hükûmete Çağrı: “Vatandaş Yine Mi Yolunacak?”

CHP Hakkari’den Hükûmete Çağrı: “Vatandaş Yine Mi Yolunacak?”

CHP Hakkari İl Başkanı Suzan Çakırbeyli, uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının düşmesine rağmen Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının gerilememesine tepki gösterdi. Çakırbeyli, yapılan zamların geri alınması çağrısında bulundu.

İran-İsrail geriliminin ardından bölgede sağlanan ateşkesle birlikte petrolün varil fiyatı uluslararası piyasada düşüş gösterdi. Ancak bu düşüş Türkiye’deki pompa fiyatlarına yansımadı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan CHP Hakkari İl Başkanı Suzan Çakırbeyli, hükümetin akaryakıttaki yüksek fiyat politikasını eleştirdi.

Petrol fiyatı düştü ama zamlar hâlâ yerinde duruyor. Biz artık ‘neden düşmüyor?’ demiyoruz. Asıl soruyu soruyoruz: Yapılan fahiş zamlar geri alınacak mı? Yoksa ‘fırsat bu fırsat’ deyip vatandaş yine mi yolunacak?” diyen Çakırbeyli, artan akaryakıt fiyatlarının yalnızca araç sahiplerini değil, tüm toplumu etkilediğini belirtti.

Zamların zincirleme etkisine dikkat çeken Çakırbeyli şu ifadeleri kullandı:

“Bu zamlar yalnızca benzin ya da motorinle sınırlı kalmadı. Ürünlerin fiyatı arttı, taşıma maliyetleri yükseldi, hizmet sektöründe artışlar oldu. Her şey zincirleme şekilde etkilendi.”

Açıklamasının devamında hükümete çağrıda bulunan Çakırbeyli, akaryakıt fiyatlarındaki düşüşlerin de aynı hızla raflara ve hizmetlere yansıması gerektiğini söyledi:

“Zamları bir gecede hayata geçirenler, geri adımı da aynı hızla atmalı. Bu süreci dikkatle izliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.