Çatışma: En az 13 ölü

Çatışma: En az 13 ölü

Hindistan'ın Manipur eyaletinde iki militan grup arasında yaşandığı açıklanan çatışmada en az 13 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, cesetlerin kimliğinin henüz tespit edilmediğini söyledi.

Hindistan polisi, Manipur eyaletinde 4 Aralık Pazartesi günü iki bilinmeyen militan grup arasında çıkan silahlı çatışmada en az 13 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Eyalette bundan 7 ay önce yaşanan etnik çatışmalarda da en az 180 kişi hayatını kaybetmişti.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, üzerinde birden fazla kurşun yarası olan cesetler, Manipur'un Tengnoupal bölgesinde bulundu. Polis, burada 'çok büyük' bir silahlı çatışma ihbarı aldıklarını bildirdi. Yerel basına yansıyan haberlerde de çatışmanın öğlen saatlerinde Leithu köyünde yaşandığı bilgisi paylaşıldı. The Times of India, yerel bir yöneticiye dayandırdığı haberinde, Myanmar'a gitmek üzere yola çıkan militan bir grubun bölgede nüfuz sahibi başka bir grup tarafından pusuya düşürüldüğü bilgisini verdi. 

'CESETLERİN YANINDA SİLAH BULUNMADI'

İsmi verilmeyen bir başka yetkili de "Güvenlik güçleri, cesetlerin yanında herhangi bir silah bulmadı" diyerek ölenlerin Lithu bölgesindenmiş gibi görünmediğini, buraya başka bir yerden gelmiş olabileceklerini söyledi. Yetkili, "Polis olay yerine gitti. Olayı soruşturacaklar" dedi. 

Manipur'da 3 Mayıs'ta da bölgede çoğunlukta bulunan Meitei etnik grubu ile azınlık Kuki topluluğu arasında devlet yardımları ve kotaları konusundaki anlaşmazlıklar sonrası etnik çatışmalar yaşanmıştı. Yaşanan son olayla ilgili Reuters'a açıklamada bulunan eyalet başkentinden üst düzey bir yetkili, "Cesetlerin kimliğini hemen tespit edecek durumda değiliz; hangi militan gruba mensup olduklarını da söyleyemiyoruz" diye konuştu. Cesetlerin yanında silah bulunmadığı bilgisini teyit eden yetkili, "Öldürüldükten sonra silahlarının yağmalanmış olması mümkün" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.