'Çamurlu su' haberimizden sonra Hakkari Belediyesi’nden açıklama

'Çamurlu su' haberimizden sonra Hakkari Belediyesi’nden açıklama

“Hakkari’de sular çamur akıyor” başlıklı haberimizin ardından Hakkari Belediyesi, kentte yaşanan çamurlu su ve su kesintileriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelan ve şehir merkezinde yürütülen kazı çalışmaları nedeniyle ana içme suyu şebeke hattında hasar oluştuğu belirtildi.

Hakkari Belediyesi tarafından haberimiz ile ilgili yaptığı açıklamada, Berçelan Yaylası’ndan gelen ana içme suyu hattının geçtiği bölgede etkili olan yağışlar nedeniyle heyelan meydana geldiği, bu nedenle şehir genelinde musluklardan bulanık su aktığı bildirildi.

Ayrıca eski Belediye Hizmet Binası’nda sürdürülen temel kazısı sırasında ana şebeke hattının zarar gördüğü, bu ikinci arıza nedeniyle de kentin büyük bölümünde su kesintisi yaşandığı ifade edildi.

Hakkari Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinin hem heyelan nedeniyle oluşan hasarı hem de kazı sırasında meydana gelen arızayı gidermek için sahada yoğun çalışma yürüttüğü belirtilirken, arızaların en kısa sürede giderilerek suyun yeniden sağlıklı ve kesintisiz şekilde verileceği kaydedildi.

Su kesintisinden çarşı merkezi ve bağlı sokaklar, Pehlivan, Bulak ve Kıran mahalleleri, cezaevi ile Cumhuriyet Lisesi çevresi, Gazi Mahallesi’nin bir bölümü, İtfaiye Müdürlüğü çevresi ve Aşağı Bağlar Güçdoğanlar semtinin etkilendiği belirtildi.

Yetkililer, vatandaşlardan sabır ve anlayış beklediklerini ifade ederek, çalışmaların tamamlanmasının ardından su dağıtımının kısa sürede normale döneceğini bildirdi.

whatsapp-image-2026-04-27-at-10-00-58.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum