‘Bütçe buluşmaları' Mardin’de

‘Bütçe buluşmaları' Mardin’de

Mardin’deki “bütçe buluşmaları” kapsamında HDP’li heyetin ziyaret ettiği esnaflar, “Ekonomi değil fiyatlar uçuyor, çöküşteyiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Bütçe Buluşmaları” kapsamında Mardin’deki temasları Kızıltepe’deki esnaf ziyareti ile devam etti. HDP’li milletvekilleri Rıdvan Turan, Garo Paylan ve Necdet İpekyüz ile birlikte il ve ilçe yöneticileri katıldı. Esnafın ilgi gösterdiği heyet, esnafın sorunlarını dinleyip, Meclis’te dile getirmek istediklerini belirtti.

Esnaf ziyareti sırasında sıcak diyaloglar ortaya çıkarken, esnaflar yaşadıkları sorunları tel tek dile getirdi. Bir esnaf, her gün artan fiyatlardan dolayı malzeme alamadıklarını dile getirerek, “Bugün aldığımız bir şeyi bir sonraki gün aynı fiyata alamıyoruz” ifadelerini kullandı. Ayakkabıcı esnafı da, yurttaşın alım gücü olmadığını belirterek, ayakkabı fiyatlarına son bir yılda yüzde 60’ın üzerinde zam geldiğine dikkat çekti. Paylan’ın “Fiyatlar nasıl? İktidar ekonomi uçuyor” diye sorduğu esnaf, “Fiyatlar uçuyor. Alım gücü 10 kat düştü. Onlar kendileri uçuyor. Yandaşları uçuyor. Esnaf geriye gidiyor, çiftçi geriye gidiyor. Halk geriye gidiyor. Paramız ile mal alamıyoruz. Mal siparişi verdik, para gönderdiğimiz halde bize o malı göndermediler. Niye? Fiyatlar yükseldi” cevabı verdi.

Bir başka esnaf da hükümetin ekonominin iyi olduğu yönündeki iddialarına “Tabi arabamızı satıyoruz. Evlerimizi satıyoruz çeklerinizi ödeyebilmek için sağdan soldan borç alıyoruz. Geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 100 fark var. Düzene girmesi lazım artık. Her gün bunalıma giriyoruz” ifadelerini kullandı. Fiyatların yükselmesinden şikayet eden bir başka esnaf da “2-3 aydır sıfır. Fiyatlar uçuyor. Biz de herhalde uçacağız yakında. Hep çöküşteyiz. Çöküş. Ötesi yok yani.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.