Buna harç değil haraç denir

Buna harç değil haraç denir

2022 yılında vergi, harç ve cezalara yüzde 36,2'lik zam uygulanacağının açıklanmasına tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Buna harç değil haraç denir" dedi.

 Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2022'de vergi, harç ve cezalara uygulanacak yüzde 36,2'lik zamma tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Davutoğlu, "Buna harç değil haraç denir" dedi.

Erken seçim çağrısında bulunan Davutoğlu, "Buna harç değil HARAÇ denir! Madem enflasyon %19.95 harçlara niye %36.20 zam yaptınız? Memura, emekliye yaptığınız zam, asgari ücret ortada! Kaşıkla verip, kepçeyle alıyorsunuz! Erken değil hemen seçim" ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete’de yayınlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak belirlendi. Yeniden değerleme oranının 2021 için yüzde 36,2 olarak tespit edildiği aktarılan tebliğde, söz konusu oranın 2021 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacağı belirtildi. 

Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu oranı değiştirmezse yeni yılda Motorlu Taşıtlar Vergisi, ehliyet-pasaport harçları ve trafik cezalarında yüzde 36,2'lik artış bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.