Bu ülkeye gelene kira desteği

Bu ülkeye gelene kira desteği

Korona virüs pandemisi ülkelerin her birini ciddi oranda etkiledi. Seyahat kısıtlamaları ile turistlerle dolup taşan ülkeler boş kaldı. Bu dönemde ülkeler, turist hareketliliği için farklı kampanyalar yaptılar.

İmkanı olan sektörlerin kimi tamamen uzaktan çalışmaya geçtiklerini açıkladı, kimi de süreli olarak pandemi dönemi boyunca uzaktan çalışacaklarını duyurdu.

Dünyanın tamamı bu şekilde bir çalışma düzenine geçince, ülkeler de belli başlı kampanyalar ile ülkelerine turist çekmenin yollarını aramaya başladı.

Mevcut işinizi yapmaya, İtalya’nın en güzel kasabalarından birinde devam ettirmeye ne dersiniz?

Uzaktan çalışana kira desteği

Uzaktan çalışana kira desteği 

İtalya, 1 Euro evlerine şimdi de kira desteğini ekledi. İtalya, şimdilerde Toskana'daki Santa Fiora ve Lazio'daki Rieti kasabaları için bu kampanyayı başlattı.

Buraya uzun vadeli taşınmayı kabul edenlerin kiralarının yüzde 50’si devlet tarafından karşılanacak. Yetkililer, kiraların oldukça düşük olduğunun fakat bunun ücretli bir tatil olmadığının bilinmesinin altını çiziyor.

2500 kişinin yaşadığı Santa Fiora kasabasının, bu kampanya ile birlikte hareketlenmesi bekleniyor.

Gerekli internet altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapılan kasaba, yeni konuklarını bekliyor. Santa Fiora, Toskana’nın kalbinde yer alan bir ortaçağ kasabası.

Belediye başkanı, uzaktan çalışanların buraya yerleşmesiyle birlikte, kasabanın geleceğinin kökten değişeceğini söylüyor.

Kasabalardaki kiralar ortalama 300-500 Euro arasında değişiyor. İki ila altı aylık uzun süreli kalışlar için, 200 Euro veya toplam kiranın yüzde 50’si yetkililer tarafından ödenecek.

Buraya taşınmak isteyenlerin, ideal konaklama yerlerini bulabilmeleri için bir web sitesi oluşturuldu. Burada taş evlerden, küçük villalara kadar bolca seçenek mevcut.

Ayrıca sitede, yeni gelenlerin ihtiyacı olacak, elektrikçi, tesisatçı, doktor ya da bebek bakıcısı gibi hizmetleri de bulacakları bir bölüm var. Ancak buraya tatil için gelmediğinizi de unutmayın.

Belediye başkanı, bu yapılan yardımın bir tatil için olmadığını, buraya gelmek için geçerli olan en büyük kuralın uzaktan çalışabileceğiniz bir işinizin olması gerektiğinin altını çiziyor.

Yerleşmek için gereken kriterler 

İtalya’nın bu iki kasabasından birine yerleşmek istiyorsanız uzaktan çalışabileceğiniz bir işinizin olduğunu yetkililere belgelerle kanıtlamalısınız.

Bunu kanıtladıktan sonra, bu kasabalardan birinde ev kiraladığınızı gösteren belge ile başvuru yapabilirsiniz.

Belediye başkanı CNN’e yaptığı açıklamada, ‘ Buraya gelip tatil yapacak kişileri değil, gerçekten kasaba hayatını yaşamak isteyen çalışanları hedef alıyoruz’ dedi.

Kasaba, yüksek hızlı fiber internet ile güçlendiriliyor, ve çalışmak için buraya gelecek kişilere hazırlanıyor.

Teknolojiye odaklanan akıllı köy projesini hayata geçiren yetkililer, bu kasabalara taşınacak kişilerin, sorunsuz çalışabilmesi için gereken her şeyi yapıyorlar.

Yılın bir bölümünü, sessiz ve doğa içinde geçirmek isteyenler için ideal bir seçenek. Emekli olup, yine de uzaktan bir iş yapıyorsanız bu konaklama yardımına başvurabilirsiniz.

Belediye başkanı, buraya bir süreliğine gelen kiracıların, kasabalara aşık olup, hayatlarının sonuna kadar burada yaşamak isteyeceklerini dile getiriyor.

Turizme katkı sağlayana destek

Turizme katkı sağlayana destek 

Ayrıca burada kalmaya karar verip, bir iş kurmak isteyenlere de destek veriliyor. Örneğin bir kahvaltı tesisi açmak ya da eski bir evi pansiyona dönüştürmek isteyebilirsiniz. Bu tarz yerel turizme katkı sağlayan işlere 30 bin Euro devlet desteği veriliyor.

Çocuk sahibi olanlara yeni doğan yardımı 

Eğer burada ikamet etmeye ve çocuk sahibi olmaya karar verirseniz her yeni doğan bebek için 1500 Euro destek ödeniyor.

Düşük anaokulu ücretleri, ücretsiz okul otobüsleri ve çocukların ebeveynleri ile birlikte vakit geçirecekleri eşsiz doğa manzaraları sunan bu köy, festivalleri, bisiklet ve doğa yürüyüşleri ile şehirden uzaklaşmak isteyenlerin hayallerini süslüyor.

Rieti 

Roma’ya daha yakın olmak isterseniz burayı da tercih edebilirsiniz. Buranın da benzer bir anlaşması var fakat en az 3 ay kalmak koşuluyla.

Rieti, Lazio bölgesindeki en büyük şehir olmasına rağmen 50bin kişilik nüfusu artış göstermiyor.

Belediye başkan yardımcısı Daniele Sinibaldi, gençlerin iş bulmak için Roma gibi büyük şehirlere gittiğinden ve bu kasabaların nüfuslarının çok az kaldığından şikayetçi.

Uzaktan çalışabilecek kişileri buraya davet ederek, bu kasabanın nüfusunu artırmayı ve güzel bir hareketlik kazandırmayı hedefliyor.

Kasaba akıllı ofislere dönüştürülerek, yeniden canlandırılmak isteniyor. Kasabadaki kiralar, 250 ila 500 Euro arasında değişiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.