Bu kez Kürtçe oyuna izin çıkmadı

Bu kez Kürtçe oyuna izin çıkmadı

Kocaeli'de Ak Partili Çayırova Belediyesi, Amed Şehir Tiyatrosu’nun Kürtçe 'Don Kixot' oyunu için sözleşme yapılmasına rağmen salon vermedi.

Amed Şehir Tiyatrosu ekibi tarafından Miguel de Cervantes'in ‘Don Kişot’ kitabından Kürtçe'ye uyarlanan “Don Kixot” oyunu Ak Partili Çayırova Belediyesi tarafından engellendi.

Seyme Organizasyon tarafından Kocaeli Çayırova Belediyesi Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde 28 Mayıs’ta sahnelenmesi planlanan oyun için salon sözleşmesi yapılmış olmasına rağmen Çayırova Belediyesi  “Başka bir organizasyona tahsis edildi” gerekçesini sundu.

Seyme Organizasyon, tiyatro oyununun yasaklandığını dijital medya hesabından duyurdu.

Yapılan paylaşımda “13 Mayıs akşamı  22.30'da, mesai saatleri dışında, telefonla tarafımıza aktarılan bu bilgi yaptığımız sözleşmeyi ihlal eden bir tutumdur. Kocaeli ilinde Don Kîxot oyunu ve Aynur Doğan konseri için verilen bu kararlar Kürt kültür ve sanatına dönük kabul edilemez bir yaklaşımdır.” denildi.

Öte yandan Kürt sanatçı Aynur Doğan'ın Kocaeli'de vereceği konser de benzer gerekçelerle yasaklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum