Böbrek hastası Gezer, nakil için destek bekliyor

Böbrek hastası Gezer, nakil için destek bekliyor

Şemdinlili böbrek hastası Barzan Gezer, yurtdışında uygun böbrek bulmasına rağmen maddi imkansızlar yüzünden nakil olamıyor.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Konur köyü Dereyanı (Gülka) mezrasında yaşayan  18 yaşındaki Barzan Gezer, 3 senedir böbrek yetmezliği hastalığı ile mücadele ediyor. Günde 4 defa diyaliz olan Gezer, yurtiçinde nakil için böbrek bulamazken, yurtdışında böbrek bulmasına rağmen nakil olamıyor. 

Maddi imkansızlar yüzünden nakil yapamadıklarını belirten aile, hayırsever vatandaşlardan destek bekliyor. 
Kardeşinin böbreklerinin iflas ettiğini belirten abla Süheyla Gezer, “Evde diyalizi ben yapıyorum. Günde 4 defa diyalizi var. Yurtdışında biz böbrek bulduk. Nasip olursa orda nakil olacak. Ama maddi imkansızlıklar yüzünden parayı denkleştiremedik. İsterim ki; kardeşim de yaşıtları gibi okuyabilsin, yaşıtları gibi eğlenebilsin. Kardeşim gözümün önünde erisin istemiyorum. Onun da yaşamaya hakkı var” dedi. 
Kardeşinin sobalı evde olmaması gerektiğini ancak imkansızlıklar yüzünden sobalı evde yaşadıklarını kaydeden abla Gezer, “Yurtiçinde böbrek bulamadık. Ailede hiç kimsenin uymadı. Pasaportlarımızı hazırladık, yurtdışında bizi nakil bekliyor. Ama imkan olmadığı için gidemiyoruz. Sadece böbrek için 1 milyon 300 bin istiyorlar. Özel hastane olduğu için nakil ile beraber 2 milyondan daha fazla masraf gidiyor. Köy halkı evde toplandı, kardeşim için karar verdiler. Köy köy dolaşıyorlar ama kimsenin elinde imkan yok. İsteriz ki sesimiz daha yüksek yerlere duyurulsun” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.