BM'den Türkiye'deki depremzedeler için 1 milyar dolar insani yardım çağrısı

BM'den Türkiye'deki depremzedeler için 1 milyar dolar insani yardım çağrısı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Maraş merkezli depremlerden etkilenenler için 1 milyar dolarlık yardım çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye'deki depremzedeler için 1 milyar dolar insani yardım çağrısında bulundu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, yazılı açıklama yapan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, fonlamanın üç aylık süreye yayılacağını ve yardım örgütlerinin hükümet tarafından yürütülen çalışmalara katkısını hızlandırmayı hedeflediğini, özellikle gıda, güvenlik, eğitim, su ve barınma alanlarında 5,2 milyon kişiye yardım konusunda katkı sağlanacağını belirtti.

Guterres, "Türkiye dünyadaki en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke ve Suriyeli komşularına karşı yıllardır büyük cömertlik yapıyor" ifadesini kullandı.

"Dünyanın da yardım talebinde bulunanlarla dayanışma gösteren Türkiye'yi destekleme zamanın geldiğini" belirten Guterres, "Bugün BM yüzyılın en büyük depreminin vurduğu Türk halkı için 1 milyar dolarlık insani yardım çağrısını başlatıyor" dedi.

Guterres, kaybedilecek zaman olmadığına ve ihtiyaçların çok büyük olduğuna dikkati çekerek, açıklamasında "Uluslararası topluma, zamanımızın en büyük doğal afetine karşı düzenlenen bu teşebbüsü tam olarak desteklemeleri için çağrıda bulunuyorum" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.