Bir tepki de Hakkari Barosundan

Bir tepki de Hakkari Barosundan

Hakkari Barosu, Redbul temsilcisinin ünlü bir kayakçıya gönderdiği Hakkari ile ilgili olumsuz maile dair yazılı açıklama yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Barosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Dünyaca tanınan bir dağcının Hakkari’ye gelip buranın tanıtımını yapmak üzere video çekeceğini belirtmesi üzerine Redbull Türkiye pazarlama birimi sorumlusunun mail yoluyla cevaben "Türkiye'de 81 şehir var ve kesinlikle kaçınmanız gereken tek şehir Hakkâri’dir" dediği belirtilerek, "Doğuyu gezmeyen insanlar bölge ile ilgili bilgileri daha çok haber sitelerinden ve haber kanallarından öğrenmektedir. Bu siteler ve kanallar bölgeyi sürekli siyasi ve politik konularla anmaktadır. Bu sebeple burası insanların zihinlerine, güvenliğinin olmadığı ve kimsenin gitmemesi gereken bir yer olarak kazınmıştır. Ayrıca bölgede kalkınma hızının düşük olması, sağlık, ulaşım, hizmet sektörlerindeki geri kalmışlık da insanların burayı keşfetmesine engel olmaktadır" denildi. 

Yapılan paylaşımın zihinlere doldurulan algının dışa vurulması olduğu ifade edilen açıklamanın devamında şöyle denildi:

"Biz bu şekilde fikir beyan eden şahsı ve bu şahsa bu fikirleri enjekte eden yapıların paylaşımlarını kınıyor onların tüm bölge halklarından özür dilemelerini talep ediyoruz. Hakkari Barosu olarak Düşünce özgürlüğünün sınırlarını aşan ve bölgeyi karalar nitelikteki bu fikir beyanını kınıyoruz. Hakkari de yaşayan bireylere karşı suç teşkil edebilecek bir irade beyanı olmaması ve bu kapsamda bir suç unsurunun oluşmaması sebebiyle suç duyurusunda bulunmuyoruz. Fakat burada güvenlik zafiyetlerinin olduğu, kaçınılması gereken tek il olduğu söylemiyle devlet kurumlarını aşağılama suçunun yasal unsurlarının oluştuğunu, ilgili kurumların bu söyleme karşı suç duyurusunda bulunabileceklerini hatırlatmak isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum