Bir çok kentte Newroz coşku ile kutlanıyor

Van Kalesi eteklerinde kutlanan Newroz sabahın erken saatlerinde yoğun yağışa rağmen Van halkının alana gelmesiyle başladı. bir çok merkezde ise Newroz coşkusu sürüyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

6 Şubat'ta Maraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere adanan 2023 Newroz’u başladı.

Starı Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde verilen "Her der Newroz, her dem azadî" ve "Newroz ateşiyle özgürlüğe" şiarıyla düzenlenen Newroz bugün, Yüksekova, Dersim, Bingöl, Batman, Siirt, Iğdır, Van, Muş, Ankara, Mersin, Antalya, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa, Bursa, İstanbul, Kızıltepe, Trakya, Balıkesir-Ayvalık, Kocaeli-Gebze, Tatvan, ve Sakarya Arifiye’de kutlanıyor.

Her yıl Newroz’un en coşkulu şekilde kutlanan kentlerden biri olan Van, güne yağışla başlasa da, aralıksız devam eden yağmura rağmen alana çok sayıda kişi akın etti.

Kentteki Newroz kutlaması Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), TJA, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşil Sol Parti öncülüğünde gerçekleşiyor.

Yağışlı havaya rağmen binlerce kişi, kentin birçok noktasından Van kalesi eteklerinde bulunan Newroz Parkı’na gitmeye başladı. Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerine bağlı mahallelerden yola çıkan yurttaşlar, Newroz alanında toplanmaya başladı.

Van’da kutlanan Newroz programı depremde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından Tertip Komitesi Başkanları Edibe Babur ve Sedat Düşünmez’in konuşmaları ile başladı.8

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.